Показать сообщение отдельно
Старый 11-06-2006, 18:15   #62
Богдан
Живу я тут

Поблагодарил(а): 14
Поблагодарили 1 Раз в 1 Сообщении
Re: Цихлида Африки неужэли неинтерестно!

[quote=Сергій]
Цитата:
Сообщение от Богдан
Непоганий варіант - астронотуси будуть займати середні шари, а хроміси із цихлазомами поділять дно, хоча і не можна сказати, що їм буде нетісно, в усякому разі якщо астронотуси вирішать розмножуватись, сусідам буде несолодко (хоча астронотуси зріють довго - 2-3 роки). Слід мати на увазі, що практично всі американці і річкові африканці (в даному випадку хроміси-красені) тяжіють до парного життя, включаючи тих, хто живе зграями, тобто цихлазом і хромісів краще брати не 2-3, а 1-2 пари. Те саме стосується і астронотусів. Краще буде брати молодих риб по 6-8 штук, потім після утворення пар зайвих продати (обміняти, віддати). Втім, дорослі цихліди теж можуть утворювати пари, хоча і не без проблем; це легше виходить у дрібніших…
З рослин нормально підуть анубіаси та ехінодоруси, треба тільки підібрати місце, щоб вони не заважали рибам.
У Києві всі вищеозначені риби постійно бувають у продажі як на Пташиному ринку, так і на Петрівській риборозводні, тут на форумі про них писали. Крім того, в більшості київських зоомагазинів ці цихліди з'являються регулярно. Ціни різні, молодь буває і по 2-3 гривні. Відносно Тернополя нічим на жаль не можу допомогти…
Після прочитаних мною статей, і на форумі почутих різних думок, хотілось би звичайно почути ще й досвід людей які успішно утримують астронотусів, але якщо дійсно навіть для одної пари і без других риб буде замало 300л, то я краще за астронотусів забуду і розглядатиму інші варіанти.
Богдан вне форума   Ответить с цитированием