Показать сообщение отдельно
Старый 19-06-2006, 13:12   #12
Slavko
Живу я тут

Поблагодарил(а): 138
Поблагодарили 137 Раз(а) в 111 Сообщениях
Re: Как всетаки достать в Киеве Индикатор CO2 длительного использования?

Цитата:

Добре, не буду наполягати. Але моя думка така - це зайве. Краще купити крапельні тести на рН та кН і по таблиці визначати концентрацію со2. Це краще із декількок причин: по-перше -немає зайвої хімії у банці, по-друге - судячи по такому тесту JBL - це звичайний тест на рН який невраховує величину кН, думаю у Сери такий-же принцип, хоча можу і помилятися. По-третє - концентриція со2 має виражені добові коливання, для досить реальної оцінки того, що відбувається достатньо проводити тестування двічі - "зранку" та "ввечері" напротязі декількох днів, але якщо вам лінки займатись тестуванням то я Вам нічим недопоможу.
По-четверте - за майже тіж самі гроші Ви отримуєте два теста.
Крапельний тест Tetra СО2 коштує в магазині на Птичці 20 грн. Значно дешевше, ніж навіть окремо взяті кН чи рН. Також ніякої хімії в банці. Також можна міряти двічі на день.
Цитата:

По-п'яте -якщо Ви не булькаєте СО2 тоді покази цього теста Вам - як зайцю стоп-сигнал, ніякої практичної цінності, тілки задовольнете свій спортивний інтрес, якщо - булькаєте со2 і немає рН-котролера то Вам знову-таки у нагоді більше стане тест рН - щоб не перегазувати.
Я булькаю неміряно СО2 з бульбулятора (сода, кислота), але мене дивує, що тест Tetra pH цілодобово показує 8. І вранці, і після 8 годин булькання і через дві доби, коли СО2 взагалі не запускався...

Якщо рН у мене не змінюється, сумніваюсь, що мені допоможе формула кН та рН