Показать сообщение отдельно
Старый 29-06-2006, 16:06   #10
Михаил Погребиский
Член Всеукраинской Ассоциации аквариумистов

Поблагодарил(а): 308
Поблагодарили 234 Раз(а) в 131 Сообщениях
Re: Что за растения?

Цитата:
Сообщение от Сергій
Жити в акваріумі буде. Крокодилов вважає (і я з ним згоден), що взимку вітчизняні рослини відмирають лише в умовах короткого світлового дня…

В своїй статті (http://aquaforum.kiev.ua/articles/flora_01/0) я писав:"Кстати, не понижение температуры, и, даже, не уменьшение освещенности многие авторы рассматривают в качестве основных факторов, определяющих сезонность роста растений, их «отмирание». Как главный фактор в этом плане они расценивают именно уменьшение длительности освещения."
На данний час я так не вважаю, а головний фактор, що обумовлює відмирання на зиму вбачаю все ж таки в температурі. Це очевидно - тобто підтверджується фактами. А саме: в незамерзаючих водоймах, де температура не падає нижче критичного, зимою так само росте та ж трава, що й літом. При цьому світловий день та інтенсивність освітлення зменшились!
Ось тобі приклад: на базарі, в самому кінці, стоять "мисочники" на чолі з Валентином - у яких трава з незамерзаючих водойм продається КРУГЛИЙ РІК. Зивчайно, в літній період темпи роста тої ж трави набагато швидші.