![]() |
![]() |
|
|
|
Сайт Всеукраинской Ассоциации аквариумистов Фотогалерея (Киев) Фотогалерея (Москва) Интернет-магазин аквариумных товаров |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
![]() |
#1 |
Живу я тут
Поблагодарил(а): 12 Поблагодарили 30 Раз(а) в 26 Сообщениях Репутация: выкл.
|
Порада цихлопочатківцю.
Маю чималий аквадосвід, але ніколи не мав справи з цихлідами (скалярії - то попса, як казав Сергій
![]() ![]() Був невдалий дебют з придбання трьох мальків цихлазоми седжика (Archocentrus sajica), оскільки виросли 3 самці. Зараз у пошуках самиці (або куплю знову 3 мальків, щоб ще раз відчути різницю між теорією ймовірності та практикою тієї самої ймовірності ![]() Але я не про це. Зараз постало питання, а якого хлопця залишити. Один - найбільший, домінує над іншими, завжди перший під пінцетом, не так самому встигнути до їжі, як відігнати двох інших, менших. Поки відганяє, барбуси ласують, дурненький ![]() Ті двоє теж відрізняються розмірами та поведінкою. Середній тікає від найбільшого, але завдає стусанів найменшому. Отака дідовщина, як в армії. Хочу вже двох позбутися. Якщо залишити найбільшого (кортить саме його, вже має 9 см, та й красень, лобастий), чи не перенесе він свої звички як хазяїна водойми на мабутню партнерку, вбачаючи в ній тільки конкурентку на їжу та простір, і геть забуде про обов'язки саме як самця?... Зробити ставку на середнього? Чи тримати всіх, поки не з'явиться самиця? Що порадять цихлідаріумісти з досвідом? Дякую. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Любитель африканских цихлид
Поблагодарил(а): 40 Поблагодарили 118 Раз(а) в 68 Сообщениях Репутация: выкл.
|
Re: Порада цихлопочатківцю.
Оставить лучше доминантного самца. Это обычно самая развитая и самая сильная рыба, которая впоследствии даст лучшее потомство. Это закон природы.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Живу я тут
|
Re: Порада цихлопочатківцю.
Цитата:
|
|
![]() |