На сайт Всеукраинской Ассоциации аквариумистов
На главную страницу форума

Это восстановленная версия форума после взлома!

Здесь можно только просматривать информацию, но нельзя ни войти под своим логином, ни зарегистрироваться, ни написать ответ.
Основной форум тут: http://www.aquaforum.ua
Огромная благодарность Валерию Фоменко (vfomenko), проделавшему колоссальную работу по восстановлению удаленных постов из логов БД.

Вернуться   Аквариум - Форум аквариумистов Aquaforum.kiev.ua > Рыбы > Здоровье рыб

Сайт Всеукраинской Ассоциации аквариумистов  

Фотогалерея (Киев)
Фотогалерея (Москва)

Интернет-магазин аквариумных товаров

Справка Пользователи Календарь Поиск Сообщения за день Все разделы прочитаны

Здоровье рыб Все, что связано со здоровьем рыб: непонятное поведение, симптомы, способы лечения .....

Ответ

Опции темы Поиск в этой теме Опции просмотра
Старый 18-11-2003, 11:26   #1
ПОлег
Живу я тут

Поблагодарил(а): 0
Поблагодарили 0 Раз(а) в 0 Сообщениях
Як позбутися глистів в акваріумі

Дискус не бере корм протягом двох тижнів, не реагує на подачу корму (раніше реагував), хоча і виглядає здоровим. Помітив тонкий ниткоподібний кал в нього. Інші риби активно беруть корм. Підозрюю що хворий дискус заражений глистами. Допоможіть вилікувати його та всю "банку".
ПОлег вне форума   Ответить с цитированием
Старый 18-11-2003, 11:53   #2
Ярослав
Почетный участник форума

Поблагодарил(а): 1
Поблагодарили 2 Раз(а) в 2 Сообщениях
Отправить сообщение для  Ярослав с помощью ICQ
"Крутий" профіль.
Метронідазол. 1пігулка на 20л. Розчинити в теплій воді. Відсадити.
Температуру - після прочитки профілю- вже й не знаю що сказати -38,5.??????
Опустити плавно до 34. Продувку не знижувати.

Всім, в загальній банці - 1 пігулка на жменю фаршу.

Ти впевнений, що йому (їм) кисню вистачає в цілому? ниткоподібний кал це ще не ознака болячки - прозорий, - то є вже сигнал.
Ярослав вне форума   Ответить с цитированием
Старый 18-11-2003, 19:42   #3
Профессор

Якщо решта риб почувається нормально, то я б, наприклад, з ліками не поспішав. Організм дискуса, послаблений хворобою, може не знайти в собі сили боротися ще й з якоюсь хімією
Тут може бути звичайне отруєння. До речі, варто проаналізувати харчовий раціон риб.
І взагалі при температурі 38-м градусів /якщо в профілі не помилка/ може бути будь-що. А що до кисню ... то його дійсно може бракувати. Чим вища температура води, тим менше в ній може бути розчинено кисню. Незалежно від того, як її продувати. Якщо немає рослин, то може з"явитися надлишок С02. Коли його в воді суттєво більше, ніж кисню, то гемоглобін в крові риб може почати віддавати перевагу саме йому. І це теж є формою отруєння. /сам з таким не стикався, але в літературі про такі речі згадки трапляються/.
Чому погано тільки дискусу. Можливо тому, що він вибагливіший, за решту риб. А може просто саме ця риба є слабкою. Тут розібратися треба.
Старый 19-11-2003, 22:06   #4
ПОлег
Живу я тут

Дякую за відгук! Стосовно глистів не впевнений.Щоб краще розібратися розповім предісторію. Спочатку у мене було три невеличких дискуса. Мені, неофіту акваріумістики, їх всунули грошелюбиві торгаші. В одного був ниткоподібний прозорий кал. Рибки були слабкі і лякливі. Хворий дискус не брав корм і ховався. Я спробував лікування препаратом Tropikal DISKUS SEPT. Хворому він допоміг. Більше того, він став ганяти інших і активно "жерти"корм. При цьому один колись активний дискус став гонимим і голодним. Дальше я зайнявся протокою. Це вже був спортивний інтерес - створити умови для нормального життя дискусів. Перечитав літературу. Багато корисної інформації почерпнув на сайті http://www.aqua.pp.ru. Більшість авторів труднощі утримання дискусів зводили до високої температури 28- 32 С та свіжої протічної води. Прийшлось протягнути труби до "банки" через дві кімнати (в одній з них живе теща), але дискуси дістали свіжу воду. Після цього докупив у Львові привезених з Польші троха більших дискусів: трьох червоних, одного голубого та одного червоно-голубого (не знаю як правильно називається). З голубим дискусом заніс "манку". Лікував високою температурою - 33 С. Хоча "манку" перенесли за дискусом і що найменше неони, риб вилікував. Голубий дискус ожив і став активно ганяти інших та брати корм. З попередньої партії гонимий дискус чах і худ на очах. Всі його ганяли, я ніколи не бачив щоб він їв. Мені порадили відгодувати його в карантинному акваріумі. Відселений дискус брав тільки живий корм і мав ниткоподібний кал, але в перемішку чорно-білий, більше чорного. Сухий корм не брав. За порадою продавців я вирішив лікувати його від глистів хімічним препаратом. Порадили тримати 7 днів, але на ранок дискус був мертвим. Зараз подібні симптоми в голубого дискуса, з тою тільки різницею, що попередній був гонимим, а цей сам ганяє. А їсти засранець не хоче. Годую риб сухими кормами Tropikal D-50 PLUS та D-ALLIO PLUS. Раніше давав мелене серце, але інші риби при цьому переїдали і дохли (так мені видається). Компресор розпорошує повітря через шланг під стінкою акваріма (60 см.) та ще одним додатковим повітряним фонтанчиком. Живі водорослі радо посадив би, але не знаю які і де їх взяти. Хочеться щоб було красиво. Голубого красеня шкода. Якщо можете, порадьте що робити.
Старый 20-11-2003, 10:09   #5
Ярослав
Почетный участник форума

Про температуру я так нічого і не зрозумів. 38,5 це помилка?
Щодо решти - свою думку я вже написав.
Щодо кормління - повністтю не згоден.
Також, від фаршу можуть жирніти, переїдати, але дохнути???? Це при протоці чи без, таке сталось? Може вода тоді зіпсувалась?
Старый 20-11-2003, 11:53   #6
ПОлег
Живу я тут

В профілі була помилка.Температура 28,5 С. Після встановлення протоки загинуло окрім вказаного дискуса дві рибки:одна боція і одна райдужна. В обох були характерна синя пляма на брюшку. Боція спочатку сховалась і не показувалась протягом кількох тижнів, а коли вийшла була дуже ослаблена, падала на бік. Я переселив її в карантин, але за пару годин вона околіла. Райдужна поводила себе інакше. З розгону вискочила з акваріума, вдарилась о лампу і впала. Після відселення в карантин так само швидко заснула. Я списав це на переїдання фаршем. Дискусів (молодих) рекомендують годувати частіше, що я роблю, але прицьому інші рибки переїдають. Друже Ярослав, чи не зашкодить Метронідазол здоровим рибам. В магазині мені радять препарат Бактепур дірекс. Що це?
Старый 20-11-2003, 12:35   #7
Ярослав
Почетный участник форума

Bactopur direct. Можеш лікувати і ним. Тримай посилання, щоб детальніше вияснити про препарат:
http://www.tropica.ru/lekarstva/sr04.php
Метронідазол не зашкодить. Він просто дешевший, тому і радив.
Що там, що там - впливає на біофільтрацію. Тому, що вже писав - відсадити, та для профілактики - в фарш.
Старый 20-11-2003, 17:34   #8
Михаил Погребиский
Член Всеукраинской Ассоциации аквариумистов

Поблагодарил(а): 308
Поблагодарили 234 Раз(а) в 131 Сообщениях
Цитата:
Автор оригинала ПОлег
В профілі була помилка.Температура 28,5 С. Після встановлення протоки (!!!) загинуло окрім вказаного дискуса дві рибки:одна боція і одна райдужна. В обох були характерна синя пляма на брюшку.

Чи не могло встановлення протоки спровокувати захворювання : різка зміна температури, рН та інше?
Хоча зараз це вже для хворих риб не має значення. Прозорий кал, навіть якщо він місцями нормальний - завжди дуже небезпечний симптом. Я б в данному випадку робив би упор на внутрішнє введення ліків - з кормом на фоні гіпертермії (32 і вище щодо дискусів). Гексамітоз ( а якщо в світлі нових данних - то спіронуклеоз) може часто бути в комплексі з туберкульозом. Уважно прочитай : http://www.vitawater.ru/ill/tuber.htm

Також по метронідазолу: таблетку розтерти і розчинить в невеликій кількості води ( ну, наприклад, рюмка води). Туди порцію трубочника на день. Після 2-3 годин кормить рибу 1-2 рази на добу . Курс 5 - 7 - 10 днів.
Михаил Погребиский вне форума   Ответить с цитированием
Старый 20-11-2003, 23:10   #9
ПОлег
Живу я тут

Прочитав про туберкульоз...Жах! Покійний дискус був дуже подібний на того з фотографії.
Дякую всім за допомогу!
Ответ