![]() |
![]() |
|
|
|
Сайт Всеукраинской Ассоциации аквариумистов Фотогалерея (Киев) Фотогалерея (Москва) Интернет-магазин аквариумных товаров |
Аквариум "Колбы", обсуждение аквариумов, полностью укомплектованных оборудованием, тумбы, материал для изготовления.... |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
![]() |
#1 |
Живу я тут
|
Акваріум з нетрадиційного матеріалу
Великий акваріум потребує товстого скла, яке дуже дороге, і досить-таки важкий. Оргскло не дешевше і має свої недоліки.
А що, коли зробити зі скла тільки передню стінку? А решту, наприклад, з металу? Не знаю, чи стане акваріум дешевшим (хоча бак на дачу об'ємом 3 з гаком куби - 1,5х1,5х1,5 обійшовся нам свого часу $150) і легшим (хоча сталь явно міцніша, тому її можна взяти щонайменше втричі тоншу, вищевказаний бак зроблено з 5 мм сталі), а надійнішим - гарантовано. Єдине, що мене турбує - антикорозійна обробка внутрішньої поверхні і подальше її обслуговування (ми використовували для бака сурик, жодне дерево за 15 років не постраждало ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Член Правления Всеукраинской Ассоциации аквариумистов
Поблагодарил(а): 6 Поблагодарили 12 Раз(а) в 3 Сообщениях Репутация: выкл.
|
Схожа технологія застосовується при виготовленні акваріумів із асбесту.
Свинцевий сурик для внутрішніх покриттів в аквах, наскільки я пам`ятаю, не згадується. Последний раз редактировалось Гена, 12-02-2004 в 10:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Живу я тут
|
Цитата:
Сурик був залізний. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
Ребята вообще любой сурик это ядовитое вещество, так что как долго там проживут рыбы это вопрос.
А нащет корозии то лутше использовать бак из нержавейки, но цена возростет минимум в половину 1,20х90х50 стоит 170 $ (сам покупал). |
![]() |
![]() |
#5 |
Глава осередка Ассоциации в Херсонской обл. (г. Херсон)
![]() |
Посоветуйте, где можно прочесть об изготовлении аквариумов из асбеста.
|
![]() |
![]() |
![]() |