![]() |
![]() |
|
|
|
Сайт Всеукраинской Ассоциации аквариумистов Фотогалерея (Киев) Фотогалерея (Москва) Интернет-магазин аквариумных товаров |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
![]() |
#1 |
Живу я тут
Поблагодарил(а): 0 Поблагодарили 0 Раз(а) в 0 Сообщениях Репутация: 10
|
Самопальний фільтр
Виникла потреба в акваріумі з малавійськими цихлідами потроху запускати потужнішу біофільтрацію (риби ростуть, більше їдять і навпаки, рослини з’їдені остаточно). Ситуація така, що стандартний зовнішній фільтр не підходить (в підставку у вертикальному положенні не влізе, а горизонтально його класти, я так розумю, не можна, щоб провести шланги треба пересунути підставку, себто перезапустити банку, і т.д.)
Тому виплодилася ідея зробити ось що: на шафу, яка стоїть біля акваріуму, поставити старий відсадниек з оргскла (літрів 13-15). В акваріумі на вихід з внутрішнього фільтра (або з додаткової помпочки з поролоном на всмоктуванні води) закріпити шланг, другий кінець якого опустити в відсадник (внутрішній фільтр «дострілює» до верху шафи, щоправда, на годину проходить не 1200, а швдше 120-200 л води). Сам відсадник заповнити, наприклад, керамзитом, (а що іще, до речі, може підійти в якості субстрату для бактерій з «повсякденних» матеріалів?) і в дальньому від місця подачі води кутку організувати злив (а краще два – основний і аварійний) для стікання води в акваріум самоходом. Може, є сенс розділити його на два відсіки, і в одному замість субстрату помістити, скажімо, якийсь мох? (освітлення у вигляді одної лампочки розжарювання помістити там можливо) Чи вийде з такого чуда біофільтр, і як можна оптимзувати його роботу? Наперед вдячний за відповіді! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Активный участник
|
http://www.kresh.de/kresh_ru/aqua_ru/filter.html
Только перегородки не должны доставать до верхнего края отсадника (а то перельется через край как только субстрат подзабьется) Ну а чего-нить быстрорастущее в последней ячейке не помешает , ежели в аквариуме растений нет. По поводу эксплуатации такой конструкции есть немного тут : http://forum.aquariumi.com/viewthread.php?tid=10460 Boris. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Живу я тут
|
Ідея чудова. Сам думаю щось подібне зробити (щоправда на мої 50 л акваріум з парою цихлазом і 10 л відсадник помпи потужністю 260 л/г повинно вистачити з головою). Єдине зауваження - слід відрегулювати швидкість зтікання води, щоб бути упевненим, що на підлозі вона не опиниться ні за яких обставин.
|
![]() |
![]() |
![]() |