![]() |
![]() |
|
|
|
Сайт Всеукраинской Ассоциации аквариумистов Фотогалерея (Киев) Фотогалерея (Москва) Интернет-магазин аквариумных товаров |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
![]() |
#1 |
Живу я тут
Поблагодарил(а): 0 Поблагодарили 0 Раз(а) в 0 Сообщениях Репутация: 10
|
Про аерацію
Після того, як виселив залишки рослин з акваріума із малавійцями, вирішив його посилено аерувати. Себто раніше просто направляв струмінь внутрішнього фільтру вверх, так що виникав "водограйчик на поверхні" а післявчора включив аерацію. (від внутрішнього фільтра на помпі Atman, продуктивність помпи - 1200 л/год) Оскільки дуже сильно шуміла, а мені доводилося працювати біля акваріума, то за годину виключив. Все було ОК.
Вчора включив аерацію і пішов на роботу. Повернувся - просльозився. Стінки акваріума вкриті дрібними бульбашками повітря. Риби ледве плавають, а три самці німбохромісів венустус "залягли" на дні, стиснули плавці і хвіст, і, здається, готувалися до відплиття у кращий світ. Аерацію негайно виключив, через 3 год більшість риб повністю оклигала, ніби трохи покращало й венустусам (сьогодні вранці вже пожирали салат, але поївши, знову йшли на дно). Що б це могло бути? У мене - дві версії. Або газова емболія, або стрибок PH. Останнього лакмусовими папірцями не виявив, щоправда, точність в них дубова. Але з іншого боку, навіть дубові папірці сильний стрибок мали б виявити... Органіки в акваріумі мінімум - двічі на тиждень по 25-30% води міняється, потужний внутрішній фільтр, та й риби поки не дуже великі. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Живу я тут
|
Ой, сорі, це слід було в "хворобах" писати, мабуть. Шкода що при редагуванні не можна, здається, переносити в іншу рубрику.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
это газовая эмболия, не вздумай подменивать воду, если есть другая банка отсади рыбу на день, потом будет всё ок (ты случайно воду перед этим не менял? может быть проблема в воде)
|
![]() |
![]() |
#4 |
Живу я тут
|
Воду міняв за 3 дні перед тим, все було ніби добре, так що пробема мабуть не в тому. Мабуть, таки емболія. Переаерував...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Член Всеукраинской Ассоциации аквариумистов
![]() Регистрация: Nov 2002
Поблагодарил(а): 308 Поблагодарили 234 Раз(а) в 131 Сообщениях Репутация: 249
|
Re: Про аерацію
Цитата:
І як вони зараз? Ніколи з таким не стикався! Невже бульбашки повітря були такі маленькі, що змогли попасти в судини? Чи мається на увазі перенасичення води розчиненим киснем - який вже в судинах риби частково "випадає" в бульбашки? Але хіба можна аєрацією перенаситити воду киснем? ![]() Коли в мене при яскравому освітленні рослини виділяють маленькі пузирьки повітря - так, що вкритий ними весь акваріум - що говорить про насичення води киснем - ніяких поганих наслідків для риб я ніколи не спостерігаю! Ану, фізики є тут серед нас? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Живу я тут
|
Відносно емболії - сумнівно. Я кілька раз стикався з таким явищем, мені симптоми нагадують однозначно отруєння, найімовірніше - продуктами розкладу (навіть мінімум органіки при певних умовах здатний дати максимум аміаку).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
возможно это и амиак, но тогда почему так резко он начинает действовать?
|
![]() |
![]() |
#8 |
|
и ещё одно, симптомы похожи на отравление продуктами распада, но почему же рыба с этими симптомами пересаженая в нормальную воду 60% погибнет, если это вода отравленая то в чистой воде она должна отойти, а вот если газовая эмболия то она уже ни от чего не отойдёт. Сергей а тебе как кажеться? может я и не прав?
|
![]() |
![]() |
#9 |
Живу я тут
|
To Михаил Крокодил
Зараз ніби трохи попустило. На дні періодично лежить тільки один самець німбохроміс. А бульбашки були дійсно дуже дрібні. В судини, мені здається, попасти вони не могли, а от перенаситити воду - можливо... А може, дрібні осіли на жабрових пелюстках... Хоча тоді мали б бути синдроми задухи?І що дивно - чим більші риби, тим більше вони постраждали, а дрібні самки лабідохромісів взагалі проігнорувади катаклізм. to Сергій На симптоми отруєння зовні ніби схоже, але судячи з того, що за 3 год після відключення аерації рибам стало сильно краще - у тій самій воді. а сьогодні вранці оклигали практично всі, знову ж таки, без зміни води - то отруєнням, здається, це бути не може. PH в нормі. Та й з аміаком - за три дні після заміни води з сифонкою... А потім миттєво перейшов у щось нетоксичне? Не вірю. Хоча тести на вихідних куплю ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
100% газовая эмболия, раз маленьких не взяло то она самая!
|
![]() |
![]() |