![]() |
![]() |
|
|
|
Сайт Всеукраинской Ассоциации аквариумистов Фотогалерея (Киев) Фотогалерея (Москва) Интернет-магазин аквариумных товаров |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
|
![]() |
#1 |
Живу я тут
Поблагодарил(а): 0 Поблагодарили 0 Раз(а) в 0 Сообщениях Репутация: 10
|
Циперус у воді...
Надумала моя дружина посадити в акваріум циперус. Довго її відмовляв, але врешті здався.
Що було зроблено: притяг невеликий кущ циперуса, промив коріння від землі і на місяць поставив у банку з водою (рівень води - десь 12-15 см. Воду міняв двічі на тиждень, заливаючи нову - відкачану з дна акваріуму з істотною кількістю "детриту". Циперус потроху ріс, щоправда, нове листя було блідувате - але тут грішу на поганеньке освітлення. Три дні тому переселив у акваріум дружини. Спеціально для нього насипав "гірку" з гунту, так що рівень води для циперуса зараз десь 20 см - корені і більша частина стебла під водою, листяні розетки - над. Чи має хтось досвід подібних експериментів, які прогнози можна зробити, і як можна полегшити долю циперуса, акваріума і всіх решту? Наперед дякую! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Живу я тут
|
повинен рости нормально
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Почетный участник форума
Поблагодарил(а): 0 Поблагодарили 2 Раз(а) в 2 Сообщениях Репутация: 19
|
Успех этого мероприятия, в основном, зависит от освещения циперуса. Под угрозой находится он, а не аквариум (правда, если объем достаточно большой).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Живу я тут
|
Відносно освітлення, я думаю, зрозуміло, відносно вологості повітря теж. Але. Колись бачив ширмочку 50х35х15 ПОВНІСТЮ зарослу циперусом! Тож не раджу надто круті умови створювати.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Живу я тут
|
Таки да, все в один голос лопочут шо расти он так будет, я вот тоже себе собираюсь посадить в углу -акариум будет открытый - и влажности ему досточно, а там рядом окно, причем хитро - на аквариум не светит, а вот циперусу будет доставаться...:-)
|
![]() |
![]() |