![]() |
![]() |
|
|
|
Сайт Всеукраинской Ассоциации аквариумистов Фотогалерея (Киев) Фотогалерея (Москва) Интернет-магазин аквариумных товаров |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
![]() |
#1 |
Живу я тут
Поблагодарил(а): 1 Поблагодарили 0 Раз(а) в 0 Сообщениях Репутация: 10
|
![]() Два дні тому віднерестилися в мене куплені 4 дні назад апістограми рамірезі в загальному акваріумі.
Пара створилася майже моментально (із 3-х самок і двох самців). Вже в перший день "метелики" почали очищати в декількох місцях грунт. Пробували розсунути мордочками камінці,.. роблячи ямку. І тут в мене зявилось натхнення очистити передню стінку акваріуму, ракушки від водоростей. І я взяв одну половинку двостулкової раковини і поклав в одне з тих місць, де рибки готували грунт. На ранок я своїм очам не повірив ... почався нерест, який тривав на протязі дня. Як це красиво, не те що в тих "примітивних" харацинових (ну самі знаєте як це проходить). Самка і самець на тією раковинкою так і звивалися, терлися один до одного. Самка рядками викладала ікринки, а самець за нею трусячись запліднював її. І так це тривало декілька десятків хвилин. Потім!!! Рибки по черзі плавниками почали обмахувати ікринки, ніби вентилюючи її. Це чудо... які бувають риби розумні на відміну від деяких людей, які залищають своїх дітей не смітнику як ті харацинові... Тепер йде епопея з оборони гнізда від оточуючих риб, вони по черзі охороняють ікру. Нападають на великих скалярій, на лабео, на мінорів, тобто відганяють усіх... хоча до того були мяко сказати лякливі по відношенню до інших видів риб. Ще таке спостерігається... Ще одна самка припливає до гнізда і теж обдуває гніздо, самець їй дозволяє, хоча самка-мама бється з нею?!? Може одночасно відбувся нерест одного самця і двох самок?, чи то в цих карликових цихлід настільки сильні інстинкти батьківства, що вони як пінгвіни виховують і охороняють інших пінгвіненят?!? Загадка природи!, може в кого таке вже було? Правда в мене появилось багато питань: 1) В акваріумі є три анциструси, які як відомо активізуються вночі, а коли я виключаю світло на ніч, то батьки-метелики відпливають від гнізда і ніби його не бачать, тому я переживаю щоб ті анциструси не пожерли вночі ікру. Тому я ракушку із ікрою витягую на ніч в корему посудину, а ранком ставлю на місце. Батьки знову поичнаютьохороняти гніздо ніби воно там і було. Чи може краще взагалі відсадити і ікру, і батьків до акваріуму іншого (в мене є ще 9 літровий круглий. Чи не буде їм цього замало? Я не дуже хочу відсаджувати тому, що в мене немає іншого нагрівача і фільтра. Тому поки не вилупились мальки я тримаю їх в загальному. 2) ??? Чим потів підняти мальків ??? Живої пилуки в нас в Тернополі так просто не знайдеш на базарі. Сухі корми для мальків метеликів кажуть будуть завеликі, можуть задихнутись. То чим же годувати??? SOS 3) Який акваріум придбати для виросника (мальків). Як обладнати його. Чи великий процент виходу мальків до дорослого віку в апістограм рамірезі? 4) І чи можливо вивести малька в загальному акваріумі з скаляріями, неонами, мінорами, анциструсами, лабео, ляліусами? Напевно це вірна смерть, чи не так? Хто має досвід виведення мальків апістограм рамірезі, то дайте допомогу. Завчасно вдячний!!! 2)
![]() |
#2 |
Член Правления Всеукраинской Ассоциации аквариумистов
Поблагодарил(а): 6 Поблагодарили 12 Раз(а) в 3 Сообщениях Репутация: выкл.
|
Шобы каждодневно не тягаться с ракушкой-убежищем, тем самым пугая родителей (это в конечном итоге приведет к тому, что сами родители и сожрут потомство), надобно организовать ночную подсветочку (много не надо). Тогда пара будет по очереди охранять гнездо.
Поднимать малька апистограм можно и трубаком - кормишь родителей, а они его "пережевывают" и выплевывают малышне. Также можно поднять и яичным желтком, кефиром. Когда-то подробно расписывали это дело. Подростник - самый обычный: неглубокий, но широкий + аэрация и температурка.
![]() |
#3 |
Член Всеукраинской Ассоциации аквариумистов
![]() Регистрация: Dec 2003
Поблагодарил(а): 6 Поблагодарили 43 Раз(а) в 25 Сообщениях Репутация: выкл.
|
Я совсем недавно с тем же носился. Только я сразу отсадил самку с икрой, а самца не смог поймать. Воду не подсинивал - нечем было. Температуру поддерживал 28-29гр., рН там ~7гр. На второй день появились личинки, двух суток не прошло. Когда поплыли начал кормить Серой Микроном, и иногда инфузорией. Меняю воду через день 30%, перед заливкой подогреваю до аквариумной температуры. Работает компрессор с губкой, зеленой такой трапецевидной - типа фильтр и аэрация 2в1.
Мальки оказались на редкость живучими. Перенесли ловлю сачком,переезд в другой аквариум, резкое понижение температуры на 5гр. При смене воды 3-4 малька улетает в тазик, я их потом вылавливаю стеклянной трубкой с грушей и опять в семью ![]() Тут еще почитай Последний раз редактировалось zhdanick, 17-09-2004 в 16:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Живу я тут
|
Нарешті вони вилупились, хоча в 3 рази більше ніж було ікри.
Відсадив їх оремо в кружку, поки немає куди. Накрив частково щоб не лякати світлом, поставив на кришку акваріума, щоб нагрівала воду з мальками, вона ж бо гріється. Малюсінькі як якісь ракоподібні. Хоча видно очі. Деякі активно плавають. Чекаю поки почнуть їсти... Експеримент триває...
![]() |
#5 |
Член Правления ВАА, Глава осередка Ассоциации в Днепропетровской обл.
![]() Регистрация: Feb 2003
Поблагодарил(а): 34 Поблагодарили 102 Раз(а) в 58 Сообщениях Репутация: выкл.
|
Сорри, что не в тему. Тумбочку под аквариум сделали или заказали готовую??? (Вспомнил просматривая приватсообщения)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Живу я тут
|
![]() Цитата:
Дякую VINI тумба получилась ОК! Фото не можу вислати, бо поки не купив цифровий фотік. Проте креслення Ваше дуже допомогло. Випукла кришка один в один із передньою стінокю акваріума
![]() |