На сайт Всеукраинской Ассоциации аквариумистов
На главную страницу форума

Это восстановленная версия форума после взлома!

Здесь можно только просматривать информацию, но нельзя ни войти под своим логином, ни зарегистрироваться, ни написать ответ.
Основной форум тут: http://www.aquaforum.ua
Огромная благодарность Валерию Фоменко (vfomenko), проделавшему колоссальную работу по восстановлению удаленных постов из логов БД.

Вернуться   Аквариум - Форум аквариумистов Aquaforum.kiev.ua > Рыбы > Рыбы

Сайт Всеукраинской Ассоциации аквариумистов  

Фотогалерея (Киев)
Фотогалерея (Москва)

Интернет-магазин аквариумных товаров

Справка Пользователи Календарь Поиск Сообщения за день Все разделы прочитаны

Опции темы Поиск в этой теме Опции просмотра
Старый 31-01-2004, 13:03   #1
Тарас
Живу я тут

Поблагодарил(а): 0
Поблагодарили 0 Раз(а) в 0 Сообщениях
Кілька наївних питань про малавійських цихлід

Ідентифікація.

Коли 7 місяців тому я зібрався купувати малавійських цихлід, я довго з’ясовував, які з них сумісні, які найневибагливіші, і т.д. Потім я з дружиною пішов на ринок... ну і купив, що сподобалося . З того, що було куплено, більшість я ідентифікував зразу, за двома вийнятками. Настав час розвіяти білі плями. От.

Одні були мені продані під лаконічною назвою “Лівінгстони”. Щоправда, мальки росли, і на Nimbochromis livingstonii ставали дедалі менш схожими... А схожими вони були швидше на Nimbochromis venustus. Цікаво, хто ж це насправді?
Так виглядають самці: (прошу вибачення за якість фото, невитерте скло акваріума , рівно ж як і за “лівий” сайт – фотографував чим мав і виставляв де міг )
http://www.intellect.org.ua/index.ph...&theme_id=7253
А так самки:

Спочатку, звісно, всі були одинаковими – такими як самки.

На останному фото видно також наступну “загадкову” рибу – продану мені під назвою “колібрі”. На жаль, з LABIDOCHROMIS CAERULEUS (якого часто називають “цихліда-колібрі”) у ней немає майже нічого спільного. От іще одне фото:

Першопочатково всі вони були оранжевого кольору з синьою “іскрою”. А потім найкрупніша (чи може –ший) радикально поміняв колір на синюватий (на фото він від спалаху і переляку трохи світліший, ніж в реальності). Хто б це міг бути?

Утримання

Загадковим для мене залишилося питання про те, чи потрібно цихлідам багато схованок в акваріумі. З одного боку, начебто всі кажуть, що без них просто неможливо. З іншго – побутує думка (зокрема, на aquaria.ru), що якщо дати їм достатньо схованок. То щасливий власник буде бачити тільки схованки. І сам я помітив, що коли вони тримаються баатовидовою зграєю, то агресивність не те що стає менша, а ніби розсіюється (Наприклад, живе в мене 3 самці вищесфотографованих невідомих німбохромісів. Найсильніший ганяється не за найслабшим, а за самками і за середнім. Середній намагається ганяти найслабшого, але найсильніший йому заважає, ганяючи його самого – і т.д.). Хто що думає, як краще – багатовидова суцільна зрая чи персональні печери/розподіл території?

Рослини

Я знаю, що в банках з малавійцями рослини протипоказані. Але від того озеленити акваріум хочеться не менше. Врешті, і утримувати банку з рослинами мені завжди було набагато простіше в плані підтримки біобалансу. Сумно, але факт - більшість рослин мої цихліди їдять. Їдять валіснерю, всіх довгостебельних, і т.д. А не їдять вони (хіба зрідка надкушують J) криптокорини й жорстколисті ехінодоруси. Можливо, не будуть їсти й анубіаси. Але “криптокоринний” акваріум у мене маленький (50л), і криптокорин звідтіля на банку з малавійцями (250л) явно не вистарчає. Тому якщо у когось є бажання продати за помірковану ціну щось із вищепереліченого (бо обміняти не маю на що – яванський мох, валіснерія і т.п. навряд чи когось цікавлять) прошу писати в приват – спробуємо домовитись . Колекційні і рідкісні екземпляри не пропонувати – раптом в цих бестій за тиждень-другий зміняться смаки

Майбутнє

Також я в роздумах щодо майбутнього німбохромісів. Ростуть вони, теоретично, десь до 20 см. І акваріуми для них рекомендують від 350-ти літрів. А в мене на 100 менше, і дрібноти типу псевдотрофеусів ломбардо теж трохи плаває. Тож віддавати/продаватиміняти мені їх, чи спробувати жити далі – принаймні тимчасово? Домінантний самець у них зараз десь 11см, всі решту – менші.

Наперед дякую всім, хто щось порадить!
Тарас вне форума   Ответить с цитированием