![]() |
![]() |
|
|
|
Сайт Всеукраинской Ассоциации аквариумистов Фотогалерея (Киев) Фотогалерея (Москва) Интернет-магазин аквариумных товаров |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Опции темы | Поиск в этой теме | Опции просмотра |
![]() |
#16 |
|
Иван пока потомки твоих рыб начнут давать гибридов, боюсь что ты до того времени не доживёшь, слушай GX он всё правиьно говорит
|
![]() |
![]() |
#17 |
Живу я тут
|
Справа в тому, що я генетик за першою освітою. Тому авторитетно заявляю - інбридинг безумовно шкідливий лише при ТРИВАЛОМУ його повторенні. Тобто, якщо батьки цих апістограм не родичі (що у мене особисто викликає сумнів), то нічого смертельного не відбудеться, хоча ймовірність браку збільшиться (але не набагато, наприклад з 3% до 8). Це залежить виключно від генотипів обох риб і від того, як ці генотипи будуть скомбіновані у нащадків.
До того ж, практично всі породи риб (і інших тварин) і сорти рослин виведено не лише внаслідок відбору, а і внаслідок близькоспорідненого схрещування. Просто треба вести кілька (не менше трьох) ліній, які час від часу піддавати перехресному схрещуванню. Про це, до речі і у різних книжках з акваріумістики написано, зокрема у Ільїна в статті про гуппі (якщо мені не зраджує пам'ять). А взагалі... Всі ми - нащадки одної пари - Адама і Єви... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Почетный участник форума
Поблагодарил(а): 0 Поблагодарили 2 Раз(а) в 2 Сообщениях Репутация: 19
|
Я полностью разделяю твое мнение относительно "инжлобинга", однако сбрасывать со счетов инбридинг с биологической тчки зрения позволить не могу.
С другой стороны хочу напомнить уважаемой публике, что сам по себе инбридинг ни плохой и ни хороший - он просто есть. И если бы его не было, то с породами было бы весьма напряженно. Просто умелый использует, а неумелый - жалуется. "Кто мало видел - много плачет." |
![]() |
![]() |
![]() |