Всім привіт! У мене до Вас є пару запитань:
1. Минулого тижня получив поповнення: самочка гуппі і меченосець дали мальків, в сумі близько 80 штук

. Пока вони живуть в банці, але їм там тісно

і я хотів би їх випустить в акваріум, але не знаю чи їх не поїдять(в акві(40л) пара гуппі, 6шт меченосців, 4 барбуси, 4шт молінезії). Мальки близько 5-6 мм. Опасно випускать чи ні?
2. Не можу пизначити пол. Раніше були самочки: молінезія і меченосець. Але нещодавно замітив що обидві самочки стали самцями. Самочки ж більші від самця? Але в мене навпаки. Самочка меченосець була здоровою, навіть найбільшою серед своїх, а тепер в неї появивя анальний плавничок, якого не було раніше. З меченосцем таж історія раніше була здорова самочка, а самці за неї менші, а тепер здоровий самець з мечем на хвості і з анальним плавником. І я не знаю що мені робить.... можливо таке?

3. Один барбус весь час ганяється за всіма, може за того що однополі вони? І взагалі як визначить? Знаю що у самок розові плавники, а у самця червоні. У мене вони всі однакові - розові.
4. У мене воліснерії розрослися так, що затуляють все світло(дуже довгі). На форумі читав, що їх потрібно підстригать. Але як, що половину відрізать? Не всохне вона?