|
10.01.2015, 23:25
|
|
Допоможіть визначити стать риб та вид рослини
Придивляюся
Звідки Ви: Київ
Дописи: 6
сказав Дякую: 2
сказали Дякую 1 раз(и) в 1 повідомленні

10.01.2015, 23:25
Рейтинг:
()
Доброго всім дня.
Купив на куренівці пару макроподів. Перед цим довго дивився, намагаючись розібратися, де самець, а де самка. В мене нічого не вийшло, тому довелось попросити в продавця. І от дивлюсь на них вже другий тиждень і думаю, що в мене або обидва самці, або самки. Зазвичай, вони мають однакове, не дуже яскраве забарвлення. А сьогодні, після заміни води, їхнє забарвлення стало набагато контраснішим і вони почали себе вести досить дивно. Відео:
https://www.youtube.com/watch?v=TTsUIXDUA8k
Пройшло десь хвилин 30 і їхнє забарвлення знову поблякло (див. фото). Після цього один з макроподів половину дня відсижувався десь за рослинами, майже не видно його було, а до вечора вже спокійно плавав по всьому акваріуму. Цікавить, чи не виявиться це два самці, які потім постійно битимуться?
І ще допоможіть ідентифікувати рослину на фото. Передивився багато сайтів з акваріумними рослинами, бачив багато схожих, але так остаточно і не визначив. Також цікавить, що то за потемніння на одному з листків? На деяких інших листках даної рослини є такі ж самі потемніння. Освітлення - 12Вт енергозберігаючої лампи на 18-19 літрів чистого об'єму води.
Востаннє редагував Ivan_ST: 10.01.2015 о 23:35..
|
Переглядів: 2961
|
12.01.2015, 22:41
|
|
Донецкий клуб аквариумистов
Звідки Ви: Донецк
Дописи: 229
сказав Дякую: 162
сказали Дякую 99 раз(и) в 75 повідомленні
|
Re: Допоможіть визначити стать риб та вид рослини ===www.aquaforum.ua===
Оговорюсь, макроподов я, к сожалению, не держал, но я почти уверен, что у Вас 2 самки. Дево... самочки дерутся  Прикупите им самца. Я правда не совсем уверен, что самцы не будут делить тогда территорию (с лялиусом) и, самое главное (!), хватит ли такому количеству рыб объема.
Растение, на мой взгляд - криптокорина Вендта. А пятна на ней - это она начинает коричневеть. Коричневеет она, когда ей хорошо  Как-то так... По крайней мере я такое вычитал в интернете, когда озаботился тем, что новые листья на моем таком же растении стали появляться сплошь красновато-коричневыми.
13.01.2015, 17:29
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Ужгород
Дописи: 383
сказав Дякую: 750
сказали Дякую 271 раз(и) в 177 повідомленні
|
Рослинка Ваша Кріптокоріна жовта (Cryptocoryne lutea).Коричневі прожилки-це нормально!
|
|
|
14.01.2015, 20:44
|
|
Придивляюся
|
Дякую 
От тільки про коричневі прожилки не впевнений. Справа в тому, що ця коричнюватість з часом поширюється на весь листок. Це теж нормально?
|
|
|
15.01.2015, 11:00
|
|
Донецкий клуб аквариумистов
Звідки Ви: Донецк
Дописи: 229
сказав Дякую: 162
сказали Дякую 99 раз(и) в 75 повідомленні
|
Упрощенно так:
Да. Если света немного (до 0,5 вт на литр примерно), то она зеленая с коричневыми прожилками. Если света много - она вся краснеет-коричневеет.
cказали "Дякую" Андрей Г. за цей допис:
|
|
09.03.2015, 22:00
|
|
Придивляюся
|
Апну тему.
Макроподи підросли, виявилось, що таки самець і самка, вже три рази віднерестилися. Правда, щоб виростити мальків нема досвіду, та і об'єм для цього все ж не той.
І з початком метання ікри стали агресивні. Якщо перший місяць життя вони спокійно уживалися із парою ляліусів, то тепер від пари лишилась тільки самка ляліуса, яка в основному відсиджується в кущах, а її хлопець був жорстоко забитий.
Тепер думаю, може зав'язати з макроподами, обміняти їх на самця ляліуса і, можливо, запустити маленьку зграйку мирних дрібних риб.
|
|
|
10.03.2015, 17:13
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Чернигов
Дописи: 94
сказав Дякую: 110
сказали Дякую 9 раз(и) в 8 повідомленні
|
Когда то жили у меня макроподы,правда отдельно от всех, в 25л баночке, нерестились регулярно, через неделю после нереста с десяток отлавливал и садил в 3 л банку с растениями и водой с того аквариума где нерестились макроподы, бросал туда чуток сухого корма, скорее не для мальков, а для того что бы было питание планктону, которым уже в свою очередь питались мальки, так же они, в условиях дефицита корма, и друг друга кушали, и в конце концов оставался сильнейший. Интересная рыбка, но со временем хочется чего то другого, хотя и скучаю за ними.
|
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Параметри теми |
|
Параметри перегляду |
Лінійний вигляд
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 10:51.
|