|
29.01.2008, 15:49
|
|
Пара запитань:)
Придивляюся
Звідки Ви: Кагарлик
Дописи: 24
сказав Дякую: 13
сказали Дякую 0 раз(и) в 0 повідомленні

29.01.2008, 15:49
Рейтинг:
()
Всім привіт! У мене до Вас є пару запитань:
1. Минулого тижня получив поповнення: самочка гуппі і меченосець дали мальків, в сумі близько 80 штук  . Пока вони живуть в банці, але їм там тісно  і я хотів би їх випустить в акваріум, але не знаю чи їх не поїдять(в акві(40л) пара гуппі, 6шт меченосців, 4 барбуси, 4шт молінезії). Мальки близько 5-6 мм. Опасно випускать чи ні?
2. Не можу пизначити пол. Раніше були самочки: молінезія і меченосець. Але нещодавно замітив що обидві самочки стали самцями. Самочки ж більші від самця? Але в мене навпаки. Самочка меченосець була здоровою, навіть найбільшою серед своїх, а тепер в неї появивя анальний плавничок, якого не було раніше. З меченосцем таж історія раніше була здорова самочка, а самці за неї менші, а тепер здоровий самець з мечем на хвості і з анальним плавником. І я не знаю що мені робить.... можливо таке? 
3. Один барбус весь час ганяється за всіма, може за того що однополі вони? І взагалі як визначить? Знаю що у самок розові плавники, а у самця червоні. У мене вони всі однакові - розові.
4. У мене воліснерії розрослися так, що затуляють все світло(дуже довгі). На форумі читав, що їх потрібно підстригать. Але як, що половину відрізать? Не всохне вона?
Востаннє редагував ruslanus: 29.01.2008 о 15:54..
|
Переглядів: 2145
|
29.01.2008, 16:01
|
|
Живу я тут. Мохоманьяк
Звідки Ви: Николаев
Дописи: 3.930
сказав Дякую: 1.110
сказали Дякую 1.579 раз(и) в 886 повідомленні
|
Ответ: Пара запитань:) ===www.aquaforum.ua===
1. в 40литрах скорее всего им не где будет спрятаться и их поедят, да и 80 штук на 40 литров))) да еще там барбусы)))раздайте их много сильно для 40л
2.Живородки могут менять пол,разные факторы влияют на это) плохие условия,
3.Барбусов лучьше не держать с живородками)
4.Прополка нужна, убирите то что закрывает поверхность ,оставте молодые кустики)
|
|
cказали "Дякую" Den_FL за цей допис:
|
|
29.01.2008, 16:02
|
|
Живу я тут. Мохоманьяк
Звідки Ви: Украина, г. Черкассы
Дописи: 1.125
сказав Дякую: 1.962
сказали Дякую 1.127 раз(и) в 327 повідомленні
|
1.Ну...Как сказать. Если мальки не пролезут в рот взрослым рыбам то можна, а если нет то нет! А также согласен с Den FL.
2.Такое можут быть, причин на это много. Это им помогает например когда в болотце осталось только две рыбки. И если там две самки или два самца то кто-то изменит пол и все гуд будет! Ну причины могут быть это переохлаждение, может что-то с кормом(но ненаю). У меня такое было с гуппи тогда она перемерзла, и стал рости гоноподий. Но к сожелению он/она умер(ла).
3.Ну...может быть.А также самцв от самок различают по брюшку!
4. Я отрезал так как тоже мешала. Просто будет страшненький вершок там где был срез! А так пре як дурна!Прополка...хм...А если растени растут там где нада и прополка не нужна, то поможет только обрезать вершки.
cказали "Дякую" Г. Артём за цей допис:
|
|
29.01.2008, 16:12
|
|
Придивляюся
|
Ну а тепер самка-самець до себе не підпускає ні самця ні саму гонить їх  (( Користі від них не буде, мабуть, якщо вони самі по-собі? Здать їх чи що? Можливо причина та, що мало самців було.... у мене з 4 молінезій було 3 самки, а з 6 меченосців - 2 самки, а тепер 1  ((
|
|
|
29.01.2008, 18:24
|
|
Живу я тут. Мохоманьяк
Звідки Ви: Николаев
Дописи: 3.930
сказав Дякую: 1.110
сказали Дякую 1.579 раз(и) в 886 повідомленні
|
Цитата:
Допис від ruslanus
Ну а тепер самка-самець до себе не підпускає ні самця ні саму гонить їх  (( Користі від них не буде, мабуть, якщо вони самі по-собі? Здать їх чи що? Можливо причина та, що мало самців було.... у мене з 4 молінезій було 3 самки, а з 6 меченосців - 2 самки, а тепер 1  ((
|
Если у вас всего 40 л, то должно быть не больше 1 самца Моли и 1 Меченосца, и 2-5 самок,,иначе самый сильный самец будет ганять слабых, обычно это так, лично у меня самый сильный самец всегда гонял других, а иногда и доводил до смерти других самцов, короче говоря мало у вас места, и поэтому идет большая конкуренция)
|
|
29.01.2008, 19:34
|
|
Придивляюся
|
Ок, так і зроблю, а решту на ринок  А з барбусами? 4 є, можна ще підкинуть? Чи буде їм вже тісно?
|
|
|
29.01.2008, 20:38
|
|
Растениевод
Звідки Ви: Киев
Дописи: 650
сказав Дякую: 199
сказали Дякую 921 раз(и) в 276 повідомленні
|
Выпускать нужно ночью, чтобы не поймали их сразу, пока они оглушены новыми условиями и понемногу, чтобы рыбы не переедали.
|
|
|
cказали "Дякую" Глеб за цей допис:
|
|
30.01.2008, 10:35
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Измаил, Одесская обл.
Дописи: 218
сказав Дякую: 806
сказали Дякую 95 раз(и) в 67 повідомленні
|
тоже сначала отсаживала мальков живородок. но через пару месяцев эти демографические взрывы в 30-ти литрах начали пугать своими масштабами, всего две самки (молька и гупеха), но приплод каждые 3 недели. посему, дабы регулировать рождаемость, уже намерено никого не вылавливаю) шапка роголистника всегда присутствует в аквариуме, так что самые сильные и шустрые, минимум штук 20, выживают) было также замечено, что если малька не съели сразу после рождения, то через пару часов его уже никто не тронет.
по поводу валиснерии могу сказать, что срез листа наполовину приводит к его дальнейшему гниению/разложению (не знаю как точнее сказать), ну вобщем, если весь кустик драть не хочется, то лучше срезать самые длиные листы у основания.
|
|
|
30.01.2008, 12:47
|
|
Активний участник форуму
Звідки Ви: Київ, ШоссеХ
Дописи: 102
сказав Дякую: 10
сказали Дякую 6 раз(и) в 6 повідомленні
|
Цитата:
Допис від ruslanus
Ок, так і зроблю, а решту на ринок  А з барбусами? 4 є, можна ще підкинуть? Чи буде їм вже тісно?
|
Взагаліто барбусів можна було б ще підкупити трохи, так штуки 4-5!
Але це у тому разі, якщо вам малечу нешкода!
Хай підростуть, потім ви їх розселете, докупивши нову акву, чи віддавши комусь, а потім, якщо ще ці виживуть, докупите барбусів!
|
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 05:51.
|