|
08.11.2012, 23:16
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Львів
Дописи: 269
сказав Дякую: 412
сказали Дякую 491 раз(и) в 153 повідомленні
|
Правильне освітлення морського акваріума. ===www.aquaforum.ua===
Нещодавно став власником світильника Pacific Sun Hyperion R2.Цей світильник мае так звану програму освітлення Балі.Дані ціеі програми взяті безпосередньо з природніх умов проживання коралового рифу.Додаю фото графіка,відносно часу та потужності.
До цього часу свою акву освітлював трьома видами ЛЛ ламп: біла синя червона. Черговість освітлення була:
Ранок синя
День синя біла червона
Вечір синя
Можливо я помиляюсь,але всетаки вірю розробникам програми Балі,і виходячи з того порядок роботи ЛЛ мав би виглядати так:
Ранок червона
День синя біла червона
Вечір червона
І співідношення ламп малоб бути 45% червона 20% біла 35% синя,це так прикинув на око,відносно графіка можливо помиляюсь.
Тобто для світильника 6 на 54ват. який я використовував перед тим картина ламп повина виглядати так:
Три червона
Одна біла
Дві синіх
Але чомусь в стандарті усі радять перевагу синього кольору,а червоному відають другорядну роль.
Можливо всетаки треба додати у освітлення акви більше червоних спектрів,чи ні?
Якщо подивитись на графік,то протягом дна переважае ультрафіолет,оранжевий та червоний,білий навіть не досягае свого 100% значення,і синій на графіку у вигляді параболи.
Прошу висловити свою думку по тому питаню.
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Петя77 за це повідомлення:
|
|
09.11.2012, 07:34
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев
Дописи: 961
сказав Дякую: 406
сказали Дякую 674 раз(и) в 352 повідомленні
|
Re: Правильне освітлення морського акваріума. ===www.aquaforum.ua===
Петя77, спасибо за график, я тоже в своем самодельном светильнике использую красный светодиод для закатов, но и при рассвете его тоже добавляю на 5-10% и в течении всего времени светит от 10 до 25%. Гдето читал что рассвет и закат на экваторе происходит мгновенно, в течении 10-20 мин солнце становится в зените, вот и у вас по графику видно что почти на 100% приходят за время максимум минут 40. Андрей(Airsoft) уже комплектует свои светильники и зелеными светодиодами для полноты спектра.
|
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 01:56.
|