Почалося все з того, що у мене в далекому дитинстві був акваріум. В ньому була куча різних риб, вода нагрівалась звичайним кіп”ятільником, вода мінялась раз в місяць повністю, рослини бралися з річки і все було гут. Ніхто не переймався коли вмирала якась рибка, чи рибки бились між собою, чи стінки акваріума зеленіли від нарості водорослів. Одного разу нагрівач забули вимкнути і акваріум перетворився на банку з ухою ...
Потім на початку 2008 року, моя дівчина спитала у мене, який я хочу подарунок на день народження. Я не задумуючись „ляпнув” – акваріум )))
Ми пішли на базар, швидко найшли акваріум, накупляли всякої-всячини (замків, камінчиків, штучних рослин) та обладнання для фільтрації насичення киснем води. Звичайно набрали рибок, просто тих які сподобались. Я тоді навіть не здогадувався, що це не зовсім правильно. Приїхали додому, я набрав води з під крану і вкинув рибок, розмістив обладнання, поставив замок та штучні рослини.
Вийшло ось таке:
Як видно з фото вийшло якось „пластмасово” ...
Через деякий час я почав шукати в Інтернеті інформацію ... чому так красиво виглядають акваріуми на картинках ... я зрозумів, що роблю багато чого неправильно ...
Я дуже захопився акваріумістикою. Через деякий час я придбав уже більший акваріум, роздарив деяких риб які не могли нормально жити з другими.
Потім я почав купляти живі рослини, які ніяк не хотіли приживатися ...
Далі я почав шукати інформацію про рослини. Зрозумів як багато я роблю неправильно.
Коли ази наступної висоти були взяті, я знову купив рослин, засадив, підкормив, також довелося „прокинутись” на освітлення.
До кінця літа у мене було уже 6 акваріумів.
Тепер мій акваріум виглядає, ось так –
Окрім нього у мене є ще один ...
З.І. Сорі за якість фото, немаю відповідної фототехніки та навиків .