|
12.05.2014, 12:36
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев
Дописи: 588
сказав Дякую: 259
сказали Дякую 270 раз(и) в 173 повідомленні
|
Поранений неон чи хворий неон? ===www.aquaforum.ua===
У профілі прелік риб. Годую живими кормами (гріндаль чи трубочник).
-
Два дні не було вдома. Риби були голодні.
Вчора вранці повернувся і побачив одного неончика висячому на фільтруючій сітці водозабірника зовнішнього фільтра - його присмоктало слабким потоком і він чи вже вибився із сил чи був занадто слабким щоб упливти. Наголошую, що потік дуже слабкий і за три місяці нікого так не присмоктувало.
Я його звільнив відключивши фільтра - він всплив брюхом догори і робив постійні слабкі рухи плавниками намагаючись пливти. Мав часте дихання. Худий.
Завбачивши щось що дригається, молоді скалярії почали його щіпати - пошкодили плавники і, можливо, це вони пошкодили чешуйки.
Із середини дня намагався упливти на глибину, але йому це було важко зробити - наче водолаз без свинцевого поясу. Ввечорі трохи оклигав і плавав на глибині 30 см. Проявляє цікавість до їжі, але чи боїться скалярок і своєї братті, чи не має сил за неї боротись.
Бачу, що риба хоче жити і я маю намір за неї боротись - купив карантинний акваріум і більшість лік з "акваріумної аптечки". Але не наважусь лікувати, бо не знаю - від чого?
|
|
|
12.05.2014, 13:11
|
|
Живу я тут
|
Re: Поранений неон чи хворий неон? ===www.aquaforum.ua===
Краткий пересказ:
Обнаружил утром неона, которого присосало к сеточке заборной трубки наружного фильтра. Когда освободил - неон вспліл брюхом вверх. Он пітался уйти на глубину, но не мог - все время всплівал.
Часто дішит и дергает плавниками. Обезсилен у отощал. Покусан скаляриями - повреждені плавники и отслоилась чешуя в двух местах. Побледнела полоска.
Ближе к вечеру смог уйти в средний слой воді і там понемногу тусовался со своей стайкой. Его сородичи его бьют.
Хочу лечить, но не пойму - неон ослаб от болезни (отслоились чешуйки) и не смог упліть от фильтра или его покусали, он ослаб и его присосало к фильтру? Или его присосало к фильтру, он ослаб пітаясь освободиться и получил ранения от скалярий? Короче - как заживить его ранки и віходить в карантинном аквариуме (ранки на второй день уже побелели)? Рібка хочет жить и я хочу ей помочь.
ps: не могу сменить раскладку - нет доступа. Прошу извинить.
|
|
|
12.05.2014, 22:30
|
|
Живу я тут
|
К вечеру неон оправился и плавает вместе со всей стайкой. Покушал гриндаль во время кормежки. Пока не отсаживаю, чтобы не подвергать рыбку лишнему стрессу.
Волнует поврежденная чешуя - как бы не воспалилось.
|
|
|
cказали "Дякую" Олег_ за цей допис:
|
|
12.05.2014, 22:34
|
|
Живу я тут
|
Судя по всему, неона присосало к заборной трубке где он и просидел минимум ночь. Истерзал себя в попытке освободиться. Не думал, что у рыб из-за этого появляются проблемы с плавательным пузырем.
Ps: как тут редактировать свои сообщения, вроде можно было?
|
|
|
12.05.2014, 23:06
|
|
Активний участник форуму
Звідки Ви: Одесса, Таирово
Дописи: 6.937
сказав Дякую: 389
сказали Дякую 3.246 раз(и) в 2.214 повідомленні
|
Такое иногда случается
если в аквариуме хорошая вода и нет избытка органики ,то чешуя отрастет сама
а вот с плавательным как повезет
|
|
24.05.2014, 12:26
|
|
Живу я тут
|
Мелкий полностью очухался в течении трех дней! Спасибо!
|
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 17:51.
|