24.12.2014, 23:07
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Ірпінь, Київська область
Дописи: 275
сказав Дякую: 25
сказали Дякую 118 раз(и) в 83 повідомленні
|
Боція і манка??? чи не манка.... ===www.aquaforum.ua===
Доброго вечора!
Давно думав про створення цієї теми, але ніяк руки не доходили.
Постараюсь якнайкоротше викласти свою проблему!
Не перший рік хворію акваріумістикою я сам, та не один раз доводилось лікувати заразу під назвою Іхтіофтіріоз і (до сьогоднішнього дня) проблем не було))).
Не знаю чи теперішній мій випадок особливий чи я щось не так роблю, але вже опускаються руки...
Розповім, що мій акваріум перетерпів за останній місяць і не вилікувався)))))))))))
Після покупки на пташиному ринку 5 боцій (про яких давно мріяв) відразу на наступний день побачив на одній із них пару крупинок манки.
1. Взявся за народні методи (як завжди) підняв температуру, підсолив воду - результату - 0!!! Ще більше її обсипало!!!
2. Дуже не хотів лити хімії, але прийшлось! Через пару днів вирішив використати по інструкції ліки вітчизняного виробника "AQUAYER", результату - 0!!!
3. Взявся за кацапську не дорогу (іншої не було в місцевому магазині) хімію "Антипар" з дуже не зрозумілою інструкцією але все одно ніякого позитивного результату.
4. Навіть спробовув ще одні народні методи, про які навіть не здогадувався (знайшов в інтернеті) з часником і цибулею))))) знову нічого не вийшло!
5. "Фурацилін" з "малахітовим зеленим" не допомогли, лив на ніч 5 разів через день!!!
Думаю ті, хто пробував упіймати боцію в 300 літрах, мене зрозуміють (це практично нереально), але мені це вдалось (заманив у покладену на дно 6-ти літрову пластикову пляшку з кормом) і знов почав страші знущання над хворою рибою, але вже над однією. Хоча чесно кажучи був на 100 % впевнений у тому що я зможу її вилікувати! І почалось усе з початку: "народні методи", "AQUAYER", "Антипар" і т. д.....
В результаті за тиждень я її залікував до смерті!
Хочу звернути особливу увагу на те, що весь час (приблизно місяць) я не побачив жодної білої крупинки на іншій боції чи іншій рибі (а їх у мене не так мало). Тобто хвороба, якій властиво загубити всю рибу в акваріумі за пару днів, іншої риби не чіпала, та і хвора риба вела себе не так як має поводити рибка з іхтіком (мало активна і без апетиту та слабка) а навпаки, мала чудовий апетит та поводила себе як здорова боція, навіть ганялась за малінезіями!!!
На ній одній було дуже багато але дуже маленьких білих крупинок, кількість яких тільки збільшувалась! І ще одне: при лікуванні у відсаднику на тілі боції появився якийсь слиз не зважаючи на манку, також не знаю що це...
Тому у мене виникло питання!?! МОЖЕ ТО НЕ ІХТІК??? Чи то якась інша його форма???
Після величезної кількості перечитаної літератури наткнувся на статтю (точніше форум), про те що манка у боцій не лікується... Це правда?
Єдине чого ще не використовував, то це дорогих фірмових засобів, можливо у тому і є моя помилка!?
А найсмішніше те, що через пару днів, після того як я відправив в унітаз свою багатостраждальну заліковану боцію, я вирішив що стайка з чотирьох замала і докупив ще три штуки!!!)))))))) Думаючи, що сім хвостів - буде красота!!! І знову наступив на ті ж самі граблі!!!
Одна з тих трьох на другий день в дрібненьку білу крапочку, а вся інша риба чиста!!!)))) Не знаю плакати чи сміятись, чи поїхати до києва за дорогим фірмовим препаратом чи постаратись її виловити та унітазіровати (так буде дешевше) чи можливо мене спасе УФ СТЕРЕЛІЗАТОР!!!???
Порадьте будь-ласка, та сильно не сваріть!
З повагою, Олександр
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 04:47.
|