|
26.01.2018, 21:45
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Львів
Дописи: 9
сказав Дякую: 25
сказали Дякую 4 раз(и) в 4 повідомленні
|
Заростає акваріум! ===www.aquaforum.ua===
Привіт форумчанам, звертаюсь за вашою допомогою розпізнати що це і поради як з цим боротись. Акваріум - 2 роки, раніше бували проблеми з ціано, двічі з ним успішно боровзя, а це почалося приблизно пів року тому з того що всі родактіси почали ділитися на малі і з часом взагалі загинули і під час цього акваріум почав заростати як на фото, після чого загинуло ще кілька корал, на протязі місяця вдалося стабілізувати, корали гинути перестали, але ніяк не можу вивести цю нечисть. Під час заміни води, по максимуму збираю цю водоросль, але за тиждень заростає до такого ж стану, росте всюди - на камінні, піску, склі, на камінні ближче до світла з бульбашками, на піску бульбашок нема.
Акваріум - 140л + самп - 60л
Тести саліферт, NO3 - 0, PO4 - 0, TDS-2, Ca-400, Alk-7 (зараз піднімаю), PH - не відомий.
Цікаво чому NO3 та PO4 - 0 ?, на сайтах знайшов інформацію що така картина зазвичай при діно, але так як раніше боровся з ціано, також підозрюю що можливо це Calothrix ?

|
|
|
26.01.2018, 22:54
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев, Дрезден
Дописи: 179
сказав Дякую: 299
сказали Дякую 117 раз(и) в 76 повідомленні
|
Re: Заростає акваріум! ===www.aquaforum.ua===
Судя по всему бриопсис, хотя могу ошибаться. Поправьте меня, ув. старожилы-моряки. Если это он вот, проверенный неоднократно и лично мной способ. https://www.reef2reef.com/threads/br...nazole.285096/ переводите переводчиком, способ опробован неоднократно.
|
|
|
cказали "Дякую" Lestryb за цей допис:
|
|
28.01.2018, 09:12
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Львів
Дописи: 328
сказав Дякую: 953
сказали Дякую 236 раз(и) в 141 повідомленні
|
Щось подібне було і в моєму акваріумі, тільки трошки менше. Якщо у Вашому акваріумі дійсно нульові нітрати і фосфати, то можливо допоможе підняття магнію вище 1500ppm. В моєму акваріумі це спрацювало.
Але спочатку поміряйте нітрати і фосфати іншими тестами, наприклад від Nyos http://nyos.info/en/testkits/reefer-...nitrate-reefer. Щось мені здається, що не нулі будуть в результаті.
|
|
|
cказали "Дякую" Noe за цей допис:
|
|
28.01.2018, 10:17
|
|
Координатор раздела "Морская аквариумистика"
Звідки Ви: Запоріжжя Zaporizhzhya
Дописи: 4.400
сказав Дякую: 6.553
сказали Дякую 6.225 раз(и) в 2.431 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Long
Тести саліферт, NO3 - 0, PO4 - 0, TDS-2,
|
Проверьте другими тестами я уверен там есть фосфаты у вас в рифе,да и проверьте свою осмотическую на ТDS другим прибором. Желательно проверить на кремний SiO2. В Львове достаточно моряков попросите их помочь.Удачи.
cказали "Дякую" ***шерхан*** за цей допис:
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 01:00.
|