|
|
01.04.2018, 18:33
|
|
Живу я тут. Мохоманьяк
Звідки Ви: Луцк
Дописи: 232
сказав Дякую: 341
сказали Дякую 51 раз(и) в 34 повідомленні
|
Re: род Geosesarma ( sp. Vampir ...) ===www.aquaforum.ua===
Олександр, Київ, ))))))) цей краб не сухопутний ? ага, ну тоді зрозуміло чому вони у вас помирають. і будуть помирати.
я цих крабів тримаю більше року і, доречі, на відміну від вас, в мене ні один не загинув, більше того маю від них вже друге потомство.
і, знову ж таки, на відміну від вас, перш ніж іх заводити не полінувалась і прочитала усі 90 сторінок цієї теми. отож я маю право давати поради таким як ви.
cказали "Дякую" viento за цей допис:
|
|
02.04.2018, 21:44
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Київ, Дарниця
Дописи: 12
сказав Дякую: 3
сказали Дякую 1 раз(и) в 1 повідомленні
|
Цитата:
Допис від viento
Олександр, Київ, ))))))) цей краб не сухопутний ? ага, ну тоді зрозуміло чому вони у вас помирають. і будуть помирати.
я цих крабів тримаю більше року і, доречі, на відміну від вас, в мене ні один не загинув, більше того маю від них вже друге потомство.
і, знову ж таки, на відміну від вас, перш ніж іх заводити не полінувалась і прочитала усі 90 сторінок цієї теми. отож я маю право давати поради таким як ви.
|
Ок, я зрозумів. Тоді дайте відповідь на просте запитання: чому вони гинуть? І чому троє вже 4-й місяць - живі? Має бути причина, наслідком якої є смерть істоти. Отже, ви як людина що тримає їх вже більше року і має два потомства, можете пояснити причину загибелі цих трьох?
|
|
|
01.04.2018, 20:13
|
|
Moderator. Член Клуба мастеров. Лауреат конкурса "Автор года 2010"
Звідки Ви: Харкiв
Дописи: 8.450
сказав Дякую: 7.752
сказали Дякую 16.942 раз(и) в 4.946 повідомленні
|
Олександр, Київ, Я содержу давно этих крабов, живут они у меня и сейчас ,размножаются, наверно уже 3 поколение своих есть. Я тоже по началу посадил их в аквариум ,где вода была всего 3 см и 10 процентов поверхности базальтового грунта с укрытиями. Но они там рано, или поздно все повымирали и мне пришлось опять докупать и приближать условия к таким ,которые соответствуют природным. Касательно советов в содержании ,достаточно просто прочесть эту тему внимательно с самого начала и если останутся вопросы, сможете их тут задать.
То что крабы живут у вас долго, говорит о том ,что вода в аквариуме у вас хорошая ,стабильная и крабы долго компенсируют отсутствие нормальных условий, но как не крути , это путь в никуда. О размножении их в такой среде можете и не мечтать.
При обустройстве нового дома рекомендую поначалу использовать кокосовый грунт (кокосовая стружка, есть в цветочных магазинах и в инете) , хорошо промойте его водой из вашего аквариума. И все повышения влажности поначалу так же используйте воду из своего аквариума, так акклиматизация будет успешнее. Потом потихоньку добавите торф ,так же выдержав его пару недель в аквариумной воде с подменами , желательна его низкая кислотность (у низового торфа она ниже) . Хорошо ,если крабы ваши ещё не сильно потеряли силы от содержания в аквариуме и при пересадке не погибнут. Позже обзаведетесь живым кормом - тропическая мокрица (она будет жить в грунте и доедать остатки корма крабов, а крабы будут получать полноценное питание мокрицей ,как добавкой . Можно даже давать им мелких сверчков (продаются в некоторых зоомагах ,или по инету) .Едят они и рыбные корма, с кормлением проблем не должно быть. Сделав хорошее освещение, можете посадить красивые растения ,формат такой банки уходит от стандартного аквариума и приближает вас к флорариуму . За этот формат и ценят этих крабов. Емкомсть с водой, или огороженный участок с ней обязателен,в природе крабы тяготеют к ручьям ,где довольно мягкая вода. Я использую осмотическую.
Востаннє редагував ЭКСПЕРИМЕНТАТОР: 01.04.2018 о 20:44..
|
|
|
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую ЭКСПЕРИМЕНТАТОР за це повідомлення:
|
|
02.04.2018, 22:22
|
|
Придивляюся
|
Дякую всім, хто так чи інакше прийняв участь у обговоренні даної проблеми, і користуючись нагодою, хотів би поцікавитись чи є в когось такі або подібні краби на продаж (цікавлять самки, а краще пари: самки та самці), бажано вже місцеві (виведені у Вас) а не привозні з закордону. Можливо в когось з Києва є подібні екземпляри, а придбав би декілька пар за договірною ціною.
Востаннє редагував Олександр, Київ: 02.04.2018 о 22:33..
|
|
|
02.04.2018, 22:28
|
|
Придивляюся
|
Цитата:
Допис від ЭКСПЕРИМЕНТАТОР
Олександр, Київ, Я содержу давно этих крабов...
|
Вдячний Вам за конкретні поради. В принципі, я все це читав, але не надавав великого значення площі суходолу, вважаючи що найголовніше це забезпечення мікроклімату (особливо необхідного рівня вологості 90-99%, температури та якості, а точніше - чистоти води, а як наслідок і чистоти теплого дуже вологого повітря, яким краби дихатимуть.). Чим Ваші краби займаються на суходолі? Чи має сенс організувати їм можливість ритись в ґрунті на суходолі, чи роблять вони якісь нірки - чи просто швендяють і все? Також є запитання щодо води: багато джерел в мережі дають інформацію про необхідність в високому рівні загальної (а мабуть і карбонатної, оскільки рекомендують рН на рівні 7.2 - 7.6) жорсткості води, а вода "пропущена" крізь фільтри зворотного осмосу - це вода очищена майже від усього. Я колись проводив аналіз такої води - там все "по нулях", або близько до "0". Чи Ви додаєте якісь мінеральні солі до неї, перед тим як додавати її в "водойму" для крабів?
До-речі про розведення. Оскільки самок в мене немає, то розведення як таке, мені взагалі в даній ситуації не світить, тому користуючись нагодою хотів би поцікавитись, чи немає у Вас на продаж крабів, бажано парами (самки й самці), я так розумію, у Вас вже свої - не "дикуни", "свійська" так би мовити, "худоба" - мають бути більш витривалі ніж привозні. І як їх можна було б у Вас придбати (може Нова Пошта: за 1-2 доби має до Києва доїхати). А зараз я почну облаштовувати 30-ти літровий акваріум, спробую організувати їм щось подібне до берега струмка з виходом до води. Як закінчу, може викладу фотоматеріали, побачимо що там вийде...
Ще раз дякую за тактовну та змістовну відповідь.
|
|
|
05.04.2018, 15:53
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Нижний новгород
Дописи: 10
сказав Дякую: 4
сказали Дякую 0 раз(и) в 0 повідомленні
|
ЭКСПЕРИМЕНТАТОР,
Можно вам задать пару вопросов?
То что нужна повышенная влажность, то думаю всем понятно, но как ее достичь лучшим образом, что бы она поддерживаласть, на одном уровне?
У меня в банке влажность наверное около 100%...грунт всегда влажный, вентиляционное отверстие всего одно , около 5см в диаметре с накрытой сеткой. Из-за недостаточной вентиляции, как мне кажется, по грунту ползет плесень, насколько вредна она крабам? Как ее можно побороть?Нужно будет сделать больше отверстий?
И еще мой крабс, совершенно не жрет что я ему кладу в кормушку... (для этого ракушка лежит)сам что-то в грунте копает да в рот сует. Приходится гонятся за гим с кормом на пинцете по банке, пока он в свою нору не залезет. Только там он дает отпор пинцету, хватает еду и жерт ее гад 
|
|
|
01.04.2018, 02:47
|
|
|
Цитата:
Хтось може дати якусь пораду щодо цього
|
Да тут все просто. Эти крабы не живут в аквариуме. Им нужен либо палюдариум с большЕй поверхностью суши, чем воды ,или террариум , где есть емкость с водой. А так как у вас , они будут умирать бесконечно , пока вам не надоест их покупать
Востаннє редагував ЭКСПЕРИМЕНТАТОР: 13.04.2018 о 19:30..
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую ЭКСПЕРИМЕНТАТОР за це повідомлення:
|
|
01.04.2018, 15:58
|
|
Придивляюся
|
Цитата:
Допис від ЭКСПЕРИМЕНТАТОР
Да тут все просто. Эти крабы не живут в аквариуме. Им нужен либо палюдариум с большЕй поверхностью суши, чем воды ,или террариум , где есть емкость с водой. А так как у вас , они будут умирать бесконечно , пока вам не надоест их покупать
|
Ну, чого ж не живуть? - Живуть. Вже 4-й місяць живуть! Я ж писав, що виходи на поверхню є, і вони ними користуються і майже постійно там перебувають. Там я їх здебільшого і годую. Давайте так: у Вас вони зараз є, чи Ви їх раніше тримали? Якщо так, то розкажіть про умови які Ви їм створили чи створювали, і я спробую їх повторити, в мене ще є 30-літровий акваріум не зайнятий.
|
|
|
01.04.2018, 02:56
|
|
|
Anaxes, Эти крабы не переносят резких смен параметров окружающей среды, как и многие членистоногие привязанные к воде. Кислотность торфа, жесткость воды и прочее параметры должны соответствовать биотопу ,среда должна быть устоявшаяся . Все новое они воспринимают как стресс. Кстати ,там где живут эти крабы торфа вообще никакого нет, это уже мы его используем для создания приблизительных параметров по влажности . Геосесармы могут жить в любом нейтральном влагоемком субстрате , просто торф более всего удобен .
|
|
|
01.04.2018, 08:52
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев, Святошино
Дописи: 2.586
сказав Дякую: 3.953
сказали Дякую 1.399 раз(и) в 994 повідомленні
|
Убивают люди которые сначала покупают животных а потом спрашивают как их содержать... простите не сдержался!
Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Dragon_D за це повідомлення:
|
|
01.04.2018, 16:09
|
|
Придивляюся
|
Цитата:
Допис від Dragon_D
Убивают люди которые сначала покупают животных а потом спрашивают как их содержать... простите не сдержался!
|
Ну, не зовсім так, точніше - зовсім не так! Я цікавився умовами утримання даного виду на форумах, тут зокрема, спілкувався з тими хто тримає крабів (щоправда, не вампірів, та все ж...), тому організував і виходи на поверхню, і встановив фільтрацію і цілодобову аерацію - рибам та креветкам це все не потрібно (за такої густоти населення та кількості живих рослин). Ви тримаєте чи тримали подібних тварин, чи Ваш пост це щось типу: "проходив повз, почув розмову - вирішив вставити свої 5-ть копійок?". Як є що сказати по справі - то кажіть, а просто кидати репліки не варто. А все ж таки тримаю акваріум вже близько 20-ти років, і трохи в цьому петраю, що за чим має йти і коли і що треба купувати.
|
|
|
01.04.2018, 17:39
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев, Святошино
Дописи: 2.586
сказав Дякую: 3.953
сказали Дякую 1.399 раз(и) в 994 повідомленні
|
Чтоб вы тогда смотрели и читали если изначально! Вампиры, Ред Девил и подобные Живут на СУШЕ! а не в аквариуме, им всего навсего нужен доступ к емкости с водой размером 10*10 см и глубиной 2-3 см, и то только для линьки!
|
|
cказали "Дякую" Dragon_D за цей допис:
|
|
08.04.2018, 20:29
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: г.Лозовая Харьковская обл.
Дописи: 6
сказав Дякую: 7
|
Добрый вечер,подпишусь на эту тему-очень интересно!
|
|
|
12.04.2018, 10:46
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Нижний новгород
Дописи: 10
сказав Дякую: 4
|
Добрый день. Решил немного перестроить крабьий дом - облагородить его растениями. Но им нужен питательный грунт...как его сделать и не навредить крабу? Если перемешать кокосовый субстракт с верховым торфом, хватит ли этого? И какая необходимая высота грунта?
Посоветуйте пожалуйста неприхотливые, небольшие аквариумные(и не только) растения которые могут жить на грунте. (В теме очень много всего, но зацепились в памяти только мхи и анубиасы). Заранее спасибо.
|
|
|
12.04.2018, 17:59
|
|
Живу я тут. Лауреат конкурса "Аквариумист года 2006"
Звідки Ви: Киев, академгородок
Дописи: 5.506
сказав Дякую: 2.434
сказали Дякую 3.930 раз(и) в 2.017 повідомленні
|
Отлично растет фикус пумила, для больших терров сциндапсус, спатифилум, любые традесканции,
Из экзотов - афиопогоны, миниорхидеи, тилландсии
И еще много всяких неприхотливых растений
|
|
|
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Ёшка за це повідомлення:
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 03:13.
|