|
03.04.2016, 15:55
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Київ, Дарниця
Дописи: 221
сказав Дякую: 34
сказали Дякую 69 раз(и) в 41 повідомленні
|
Проблема з пециліями ===www.aquaforum.ua===
Шановні, може щось порадите. Пецилії відходять в інший світ одна за одною з періодичністю в кілька днів. З симптомів - в’ялість, рибина або сидить на дні чи на листку, або висить біля поверхні. В частини померлих розтопирені жабри, в частини хвостовий плавник розкладається, в частини - білий наліт на лусці. А частина взагалі безсимптомно - вчора плавала нормально, завтра вже догори пузом.
В першої померлої був білий пухоподібний наліт на жабрах, я вирішив - колумнаріс, і провів курс лікування для всього акваріуму - не допомогло. Думав, може фільтр не справляється чи органіки забагато в воді. Почав робити підміни 10% води майже кожного дня - не допомогло. За кілька тижнів популяція в >20 пецилій знизилась до 5 особин.
Навряд чи це інфекція, бо інші риби в аквасі (коріки, анцики, орнатуси) нормально наче почуваються. Проблема лише з пециліями.. Але варіантів в мене більш нема 
Корм - пастівці Тетра і заморозка
|
|
|
03.04.2016, 19:36
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: город дождей.
Дописи: 942
сказав Дякую: 522
сказали Дякую 700 раз(и) в 494 повідомленні
|
Re: Проблема з пециліями ===www.aquaforum.ua===
burlakko, Чем именно и как лечили колумнарис?
Значит и баланс уже сбит....
Цитата:
Допис від burlakko
Навряд чи це інфекція, бо інші риби в аквасі (коріки, анцики, орнатуси) нормально наче почуваються. Проблема лише з пециліями.. Але варіантів в мене більш нема
|
Тут скорее всего паразитические простейшие инфузории и лечить нужно препаратами на основе малахитового зеленого, а именно костапур или фмс, или контраик, или антипар, или пунктол, или просто малахитовый зеленый и т.д.
Выбираете один доступный препарат и лечите по инструкции.
Напишите состав оставшихся рыб, объем аквариума и препарат вносимый в акву.
|
|
03.04.2016, 23:44
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від Иная
burlakko, Чем именно и как лечили колумнарис?
Значит и баланс уже сбит....
Тут скорее всего паразитические простейшие инфузории и лечить нужно препаратами на основе малахитового зеленого, а именно костапур или фмс, или контраик, или антипар, или пунктол, или просто малахитовый зеленый и т.д.
Выбираете один доступный препарат и лечите по инструкции.
Напишите состав оставшихся рыб, объем аквариума и препарат вносимый в акву.
|
Вносив Аквамед ФМЦ від Aquayer (склад: метиленовий синій, малахітовий зелений, альдегід) по інструкції. Дозування - 0.5мл / 10 л води в перший день, 50% - на другий день, 25% - третій з підмінами води. Це вже тижні два чи три тому було, баланс мав би встановитись.
Об’єм акви - 120 л.
Крім пецилій - два види коридорасів, 2 анцитруси, зграйка орнатусів, 1 вишневий барбус і 1 болівійський метелик. Симптомів на них непомітно.
|
|
|
04.04.2016, 00:01
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
З симптомів - в’ялість, рибина або сидить на дні чи на листку, або висить біля поверхні. В частини померлих розтопирені жабри, в частини хвостовий плавник розкладається, в частини - білий наліт на лусці. А частина взагалі безсимптомно - вчора плавала нормально, завтра вже догори пузом.
В першої померлої був білий пухоподібний наліт на жабрах, я вирішив - колумнаріс, і провів курс лікування для всього акваріуму - не допомогло.
|
Это необязательно колумнарис.
Цитата:
Допис від burlakko
Вносив Аквамед ФМЦ від Aquayer (склад: метиленовий синій, малахітовий зелений, альдегід) по інструкції.
|
Этим не лечат колумнарис.
Колумнарис-бактериальная инфекция и лечат антибактериальными препаратами, такими как доксициклин+бисептол или левомицетин, или тетрациклин и т.д.
Значит и лечение ваше было не правильное, поэтому и смазали картину, а рыбы продолжают гибнуть.
Рыбы не чешутся? После кормления не задыхаются? Жабры не красные?
Пуха на жабрах нет? жабры не залипают?
Фото этих больных рыб есть?
|
|
04.04.2016, 10:01
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від Иная
Этим не лечат колумнарис.
|
ага! мене заплутала фраза з інструкції "Ефективний проти ... зовнішніх інфекцій - грибків, бактерій, вірусів..."
То що спробувати антибіотики? Виловити пецилій і лікувати в відсаднику? чи краще весь акваріум пролікувати?
Цитата:
Допис від Иная
Рыбы не чешутся? После кормления не задыхаются? Жабры не красные?
Пуха на жабрах нет? жабры не залипают?
Фото этих больных рыб есть?
|
Не чушуться однозначно.
После кормления не задыхаются? - наче ні.
Пециліі самі червоні, тому не видно. Жабри в багатьох розтопирені в боки.
Пух на жабрах був в декількох.
На даний момент одна пецилія сидить на листі ануба під дальньою стінкою - їй явно погано, але єдиний симптом це розтопирені жабри, ну і в’ялість. на інших - ледь помітний білий наліт (на боку, на лобі, роті, жабрах), але на фотах його не видно, треба придивлятися. Фоти не докладаю, бо на них нічого толком не видно.
|
|
|
04.04.2016, 10:26
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від burlakko
Пух на жабрах був в декількох.
На даний момент одна пецилія сидить на листі ануба під дальньою стінкою - їй явно погано, але єдиний симптом це розтопирені жабри, ну і в’ялість. на інших - ледь помітний білий наліт (на боку, на лобі, роті, жабрах),
|
Вот!! Это и есть симптомы колумнариса.
Сколько рыб осталось с явными симптомами?
У вас есть отсадник? Напишите литраж.
Есть ли дополнительная аэрация компрессором(это нужно для отсадника)
И сколько живородок осталось в акве?
Заодно напишите- какая температура сейчас в акве. Нужно опустить как можно ниже.
В общем аквариуме есть живые растения? Какие.
Жду ответов.
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 21:17.
|