Відповідь: Виготовлення блоків з живим мохом для посадки і вирощування мініатюрних орхідей ===www.aquaforum.ua===
1. Беремо кусок кори розміру як вам треба.. з якого дерева не важливо.. але мені більше всього подобається з дуба. Але можна використовувати і соснову кору і пробковий дуб. Можна взяти кусок гілки або стовбура дерева (дуба).
Відповідь: Виготовлення блоків з живим мохом для посадки і вирощування мініатюрних орхідей ===www.aquaforum.ua===
2. Беру куски моху знімаю в себе в тераріумі (ВІДРАЗУ ПИШУ ЩО ЗА МОХ НЕ ЗНАЮ ніхто його так і не визначив ) ФОТО 1 (номера фото стоять в лівому нижньому куті). про мій мох все тут https://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=207598
3. прикладаю ці куски моху до кори обприскую і прив'язую волосінню (леской) до кори. Знову обприскую ДИСТИЛЬОВАНОЮ ВОДОЮ ВИКЛЮЧНО ТІЛЬКИ ОДНА ДИСТИЛЬОВАНА ВОДА! Далі злегка притискаю руками пригладжую його . ФОТО 2-4
4. Поміщаю його в контейнер з дрібною вентиляцією в кришці і з боку на стінці де покладений мох.. можна просто шар 2-3 см мертвого сфагнума чи живого це не важливо але він повинен бути мокрим. Далі обприскую його десь раз на тиждень як він практично повністю просохне. (АЛЕ ЦЕ ВСЕ МОЖНА РОБИТИ ВІДРАЗУ В КІМНАТНИХ УМОВАХ БЕЗ ВЛОГОГО ТРИМАННЯ АЛЕ ПРИЙДЕТЬСЯ ОБПРИСКУВАТИ КОЖЕН ДЕНЬ 2-3 РАЗИ) ФОТО 5-6
УВАГА !! Але не обов’язково тримати в парнику перший час.. можна і так вирощувати просто в кімнаті при кімнатних умовах.. ТІЛЬКИ ОБПРИСКУВАТИ ПОТРІБНО БУДЕ 2-3 РАЗИ НА ДОБУ... як я вирощував ось цей блок