|
|
13.02.2017, 15:47
|
|
Шлях до озера Танганьїка
Живу я тут
Звідки Ви: Київ, Оболонь
Дописи: 188
сказав Дякую: 316
сказали Дякую 482 раз(и) в 116 повідомленні

13.02.2017, 15:47
Рейтинг:
(2 голосов - 5,00 средняя оценка)
Доброго дня, всім шанувальникам мешканців озера Танганьїка.
Загорівся бажанням тримати представників даного озера. Чесно кажучи ніколи не думав що стану шанувальником цього направлення в акваріумістиці але побачивши в ютубі представників цихлідок, які живуть у мушлях, однозначно вирішив спробувати їх тримати. Якраз прийшов час перезапускати наявний акваріум, з його життям можна ознайомитись перейшовши за посиланням Мечта 240л
Також схожу тему створив на сусідньому форумі Шлях до озера Танганьїка , але як зрозумів там це направлення не дуже представлене, як наслідок мені не вистачає інформації від людей які тримають представників озеру Танганьїка.
Дякуючи Игорю Колосану взнав про існування Клубу "Танганьїка в Україні, за що йому ВЕЛИЧЕЗНЕ ДЯКУЮ.
Тепер по темі. Запуск буде без поспіху, по мірі вивчення мною даного питання та підготовки умов для утримання цихлідок. Буде дуже багато питань, розумію що більшість інформації є у всесвітній мережі але вже на даному етапі стикнувся з невідповідністю інформації з різних джерел. Тому цікавить саме інформація від людей які безпосередньо практикують даний напрямок акваріумістики.
По пунктам.
1.H2O
Інформація різна в різних джерелах, але такі пункти всіх об'єднують :
-органіка наближена до нуля
-добре насичення води киснем
-своєчасне обслуговування(підміни води)
Перечитавши багато інформації прийшов до висновку необхідності фіто-фільтру початок, фіто-фільт продовження, фіто-фільтр кінцевий варіант він допоможе Tetra EX1200 чистити воду від органіки та шкідливих речовин. Прошу поділитись думками по цьому питанню.
2.Грунт
Дякуючи barvinok62 вдалося прояснити це питання, та зупинитись на наступному :
пісок кварцовий дрібної фракції 0.5-0,8мм шаром 2-3см. Оскільки в такій фракції є лише натуральний(не фарбований) тому з кольором все вирішилось само собою. Також будуть добавлені мушлі в яких зможуть ховатися мешканці акваріуму та багато каміння(ближче до запуску ще буду уточнювати питання каміння). Можливо ще у когось є думки по питанню піску - з радістю ознайомлюсь.
придбаний пісок
3.Освітлення
Як розумію питання не дуже важливе але мене цікавить, якщо є інформація, при світлі яких кольорів(у діодах) найбільш виграшно передається забарвлення цихлідок.
Населення яке планується(список не остаточний, буде доповнюватись по мірі наближення запуску).
На даний проміжок часу 100% хотілося б тримати :
-Лампрологус оцелатус «голд» (Lamprologus ocellatus "gold")
-Лампрологус мультифасциатус (Lamprologus multifasciatus)
Отримав наступні рекомендації по розміщенню даних видів :
Дякую KRABS :
Я б рекомендував взяти у умовно розділити акву навпіл: в одній частині насипати купу із мушлів для 5-6 мультів, а в іншій розкласти на певній відстані мушлі (щоб не разом одна біля іншої) для 3-4 оцелатусів, з яких після утворення пар можна буде забрати лишніх. якщо сильно будуть гнобити найслабших.
Дякую Cognitio rerum :
для мулькиків по задній стінці розташуйте трохи більших каменів з хоч деякою подобою печер (вони крім мушель люблять ховатися також між камінням) а частину ракушок розташуйте ближче до передньої стінки (оцелатуми на диво безпроблемно почувають себе біля переднього скла) Мультифасціатумів можна помістити невелику колонію, а от по кількості оцелатумів однозначно порадити затрудняюсь. Класично 1 самець і 2 -3 самки, хоча акваріум всеж 120 довжини.. можливо уживуться і 2 самці.
Дякую heron :
Мультифасцитусы будут постоянно рыть мелкий песок и максимально заглублять свои ракушки. По этой причине на месте базы мультиков на дно под песок положите плоские камни, а то дороют до стекла и будет не красиво.
Це головні рибуськи, за ради яких все затіяв, дуже вони мені сподобались в відео на ютубі.
Фото акваріума :
Скрытый текст
Акваріум звільнений від минулого проекту. (як все було можна глянути за посиланням Мечта 240л )

Варіант розташування каменів №1

Варіант розташування каменів №2
Варіант розташування каменів №3

Варіант розташування каменів остаточний з засипаним піском
Дякую за увагу. Продовження обов'язково буде. Сподіваюсь на рекомендації та підтримку.
Востаннє редагував ~~DANILA~~: 11.05.2017 о 13:16..
Причина: Доповнення
|
Переглядів: 37175
|
Ці 18 користувач(ів) сказали Дякую ~~DANILA~~ за це повідомлення:
|
ander67 (13.02.2017), Dgek (16.09.2017), IgoR дым (13.02.2017), ksy-kiev (13.02.2017), lavrin (15.02.2017), myprog (21.03.2017), OlehS (13.02.2017), Viktor b (15.02.2017), vi_ki (13.02.2017), ZiFed (13.02.2017), Владік (06.07.2017), Володимир Романович (13.02.2017), Вячеслав69 (01.05.2017), Игорь Колосан (14.02.2017), Карача (06.05.2018), Корнелия (23.03.2017), Ланжерон (13.02.2017), Михайло (23.04.2017) |
31.05.2017, 11:59
|
|
Живу я тут
|
Re: Шлях до озера Танганьїка ===www.aquaforum.ua===
Доброго дня.
Сьогодні зустрів потяг зі Львову з рибуськами.
Вже адаптував(годину переводив крапельним методом) та випустив у акваріум.
Трохи пізніше викладу фотки та розповім що до чого.
Всі рибуськи пережили переїзд та адаптацію добре. Після того як потрапили до акваріуму почали займати мушлі. Лише самий більший Лампрологус оцелатус «голд» (Lamprologus ocellatus "gold") хворобливо виглядає порівнюючи з іншими, сподіваюсь відійде від стресу та все буде добре.
Хочу подякувати KRABS за величезну допомогу в придбані та доставці рибусь.
Поки можете подивитись відео як я вчора облаштував мушлями акваріум, підготувавши оселі рибуськам.
Скрытый текст
|
Ці 8 користувач(ів) сказали Дякую ~~DANILA~~ за це повідомлення:
|
|
31.05.2017, 13:32
|
|
Живу я тут
|
Ось як все було в фото колажі.

|
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую ~~DANILA~~ за це повідомлення:
|
|
01.06.2017, 09:51
|
|
Живу я тут
|
Рибуськи адаптувалися та почали ділити територію.
Спостерігати за ними мега-цікаво.
Лампрологус оцелатус «голд» (Lamprologus ocellatus "gold") - зайняли по мушлі, та періодично роблять вилазки до сусідів. Дуже цікаво облаштовують свої помешкання - заглиблюють, пересувають та перевертають мушлі. Постійно в русі - дуже ділові та сміливі.
Лампрологус мультифасциатус (Lamprologus multifasciatus) - облюбували завал з каменів той що ліворуч. Час від часу роблять вилазки вивчаючи територію та придивляються до скупчення мушель які я для них підготував.
Відео про рибусь в моєму акваріумі(приємного перегляду)
Скрытый текст
|
Ці 11 користувач(ів) сказали Дякую ~~DANILA~~ за це повідомлення:
|
ander67 (02.06.2017), barvinok62 (01.06.2017), dvvd (03.06.2017), lavrin (01.06.2017), myprog (01.06.2017), OlehS (02.06.2017), ZiFed (01.06.2017), Володимир Романович (03.06.2017), Ланжерон (06.06.2017), Михайло (11.06.2017), олег1975 (01.06.2017) |
03.06.2017, 11:36
|
|
Живу я тут
|
Все більше закохуюсь у мешканців мого акваріуму.
Дуже цікаво дивитись як вони змінюють рельєф дна акваріуму та з'ясовують стосунки, сперечаючись за мушлі та територію.
Два вечори годував артемією, рібусі вправно полюють за нею - забуваючи про всі суперечки та територіальні сварки.
Окрема історія як рибусі взаємодіють з піском, а саме розгрібають його плавничками та переносять у роті.
Відео у що перетворили дно копачі, відео не передає глибини ритвин але дасть трохи уявлення.
Скрытый текст
|
Ці 9 користувач(ів) сказали Дякую ~~DANILA~~ за це повідомлення:
|
|
21.06.2017, 12:20
|
|
Живу я тут
|
Свіженькі фото мешканців :
Лампрологус мультифасциатус (Lamprologus multifasciatus) та
Лампрологус оцелатус «голд» (Lamprologus ocellatus "gold")
Доречі, є біля 80 штук хижих равликів Хелен (Anentome helena) - можливо комусь треба, продам за запропонованою Вами ціною.
|
|
|
21.06.2017, 19:37
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев, Академгородок
Дописи: 1.089
сказав Дякую: 1.516
сказали Дякую 1.147 раз(и) в 474 повідомленні
|
Цитата:
Допис від ~~DANILA~~
Доречі, є біля 80 штук хижих равликів Хелен (Anentome helena) - можливо комусь треба, продам за запропонованою Вами ціною.
|
Мені треба. Будь ласка повідомте вартість в ПП.
cказали "Дякую" lavrin за цей допис:
|
|
22.06.2017, 13:14
|
|
Живу я тут
|
По Хеленам написав у лічку.
Нове відео мешканців мого акваріуму.
Знімав на екшн-камеру під водою перший раз. Якість вийшла не дуже, треба ще потренуватись та знайти підхід до дива Китайського електронобудування (кому буде цікаво, посилання на камеру під відео в описі на YouTube
Скрытый текст
|
Ці 6 користувач(ів) сказали Дякую ~~DANILA~~ за це повідомлення:
|
|
23.06.2017, 08:06
|
|
Живу я тут
|
У Лампрологус оцелатус «голд» з'явилася малеча. Цікаво за ними спостерігати, ховаються у мушлі, періодично роблять вилазки, батьки їх захищають та годують. Спостерігав, як самочка(мати малят), відгризала шматок від корму(у таблетках) для донних риб та у роті переносила до мушлі, а мальки його хрумали. На днях спробую дати артемію.
Не знаю чи вдасться батькам зберегти малечу - відсаджувати поки не планую.
Фото та відео викладу пізніше(треба підготувати).
В Instagram(paveldanilov100) можна подивитись відео зроблене на швидку руку сьогодні вранці.
|
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую ~~DANILA~~ за це повідомлення:
|
|
23.06.2017, 08:10
|
|
Бан за нарушения
Звідки Ви: киев-Ашдод
Дописи: 101
сказав Дякую: 64
сказали Дякую 42 раз(и) в 32 повідомленні
|
Оффтоп
читая тему жаль Танганьику и в Европе затихает .Всем интересно красивые аквариумы.
|
|
|
23.06.2017, 10:47
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від эвек
Оффтоп
читая тему жаль Танганьику и в Европе затихает .Всем интересно красивые аквариумы.
|
Трохи не зрозумів ходу думки. Якщо малося на увазі, що більшість віддає пріоритет "Всем интересно красивые аквариумы" у сенсі травників - то так. Але направлення травників та Танганьїки не можна порівнювати - це кардинально різні речі. Все набридає та хочеться змін - так як у моєму випадку.
Травники тримають заради краси рослин, а акваріуми з мушлевими цихлідами заради самих цихлід їх поведінки - облаштування ними своїх помешкань(копання піску, облаштування мушель), взаємодії з іншими мешканцями акваріуму, догляд за своєю малечею(захищають та годують), захист своєї території.
Я розумію що у мушлевих цихлід все на рівні інстинктів але складається враження що це не лише інстинкти а й інтелект.
До речі - всій моїй родині дуже подобаються цихлідки. Що дружина, що донька(5років), навіть три представники котячих периодично "залипають" спостерігаючи за теперішнім акваріумом - при травнику такої зацікавленості я не спостерігав.
|
Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую ~~DANILA~~ за це повідомлення:
|
|
23.06.2017, 12:44
|
|
Живу я тут
|
Фото малечі голдів. Дуже складно їх сфотати, тому якість не дуже.
Самочка прикриває собою мушлю де ховаються мальки(один все ж таки виглядає)
Скрытый текст
Батьки на варті своїх нащадків
Скрытый текст
Мальки виглядають з мушлі
Скрытый текст
Мальки обшарюють територію
Скрытый текст
|
Ці 10 користувач(ів) сказали Дякую ~~DANILA~~ за це повідомлення:
|
|
23.06.2017, 14:15
|
|
Бан за нарушения
Звідки Ви: киев-Ашдод
Дописи: 101
сказав Дякую: 64
сказали Дякую 42 раз(и) в 32 повідомленні
|
Цитата:
Допис від ~~DANILA~~
Трохи не зрозумів ходу думки. Якщо малося на увазі, що більшість віддає пріоритет "Всем интересно красивые аквариумы" у сенсі травників - то так. Але направлення травників та Танганьїки не можна порівнювати - це кардинально різні речі. Все набридає та хочеться змін - так як у моєму випадку.
Травники тримають заради краси рослин, а акваріуми з мушлевими цихлідами заради самих цихлід їх поведінки - облаштування ними своїх помешкань(копання піску, облаштування мушель), взаємодії з іншими мешканцями акваріуму, догляд за своєю малечею(захищають та годують), захист своєї території.
Я розумію що у мушлевих цихлід все на рівні інстинктів але складається враження що це не лише інстинкти а й інтелект.
До речі - всій моїй родині дуже подобаються цихлідки. Що дружина, що донька(5років), навіть три представники котячих периодично "залипають" спостерігаючи за теперішнім акваріумом - при травнику такої зацікавленості я не спостерігав.
|
спорить не буду. Красивый травник это искусство.Я сказаЛ затухает даже в европе. Оффтоп
просмотрел профиь скаярок держим  вот и спасибо ставят любители Танганьики  .
Востаннє редагував эвек: 23.06.2017 о 14:37..
|
|
|
23.06.2017, 14:34
|
|
Живу я тут
|
Відео малят голденят
Скрытый текст
|
|
|
25.06.2017, 13:07
|
|
Живу я тут
|
Нові відео вже на каналі youtube, в темі викладу деякі пізніше.
Востаннє редагував ~~DANILA~~: 25.06.2017 о 16:13..
Причина: корекція тексту
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую ~~DANILA~~ за це повідомлення:
|
|
25.06.2017, 17:59
|
|
Живу я тут
|
Сьогодні спробував дати малькам Лампрологус оцелатус «голд» (Lamprologus ocellatus "gold") живу артемію, їли з задоволенням хоча ще бояться випливати з мушлі.
Скрытый текст
Ще самочка(мати) зробила перестановку мушель - тепер в них дво-кімнатна квартира, причому всі дві кімнати дитячі, мальки тусять то та то там. Спостерігав процес - це справжня наука, то підкопує, то пересуває, то повертає та все це багаторазово, поки не отримає те що замислила.
Мальків одночасно вдалось побачити шістьох.
Більше відео на каналі, посилання у попередньому дописі.
|
Ці 5 користувач(ів) сказали Дякую ~~DANILA~~ за це повідомлення:
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Параметри теми |
|
Параметри перегляду |
Лінійний вигляд
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 22:39.
|