На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Морская аквариумистика > Общие вопросы
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Общие вопросы Если не знаете в какой из морских разделов задать вопрос, пишите сюда

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 03.04.2012, 10:34   #1
Придивляюся

Звідки Ви: Львів
Дописи: 36
сказав Дякую: 20
сказали Дякую 10 раз(и) в 9 повідомленні
Допоможіть з розробкою сампу і висоти піника ===www.aquaforum.ua===

Доброго дня шановні моремани.
На даний момент куплена банка 50/45/45. Шахта висотою 42см, Обєм шахти 4.725л, від шахти до краю банки 3см лишається. Потрібна допомога по розрахунку сампу, довжина 50см, ширина і висота вже від розрахунків буде залежати.
Питання по правильних формулах як розрахувати зворотній відсік, який як я розумію має бути такого розміру, щоб якшо забилась труба зливу і помпа викачала воду догори і вода не витекла за межі акваріуму.
Наступне питання, аварійни обєм, якшо вода наоборот буде зливатись вже в самп. Возврат буде труба через край аквріуму і буде занурюватись десь на 3см у воду, і як я зрозумів при відключенні помпи тих 3см потягне в самп?????
І накінець поки майструю саморобний піник, висота поки така виходить 18см висоти, 13 в діаметрі труба, 4см конус ну і вже далі труба догори і ємкість для піни. На виході з піника буде кран регулювання. Але от неможу розібратись з рівнем води в пінику, який він має приблизно бути, чи залежить він від висоти перегородки в сампі, чи просто можна буде відрегулювати краном на зливі?????
Дуже дякую тим хто відгукнеться по моїх дурних і недурних питаннях!!!!

jackjo поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 04.04.2012, 18:40   #2
Придивляюся

Відповідь: Допоможіть з розробкою сампу і висоти піника ===www.aquaforum.ua===

Нажаль ніхто не захотів допомогти

Старий 05.04.2012, 10:28   #3
Живу я тут

Звідки Ви: Шепетовка, Хмельницкая обл.
Дописи: 1.047
сказав Дякую: 383
сказали Дякую 765 раз(и) в 342 повідомленні
Re: Допоможіть з розробкою сампу і висоти піника ===www.aquaforum.ua===

По сампу:
Ничего там такого нет сложного. Делаете 2 отсека - для оборудования и возвратной помпы. Размеры - под пенник и возвратную помпу, чтобы помещались.
По пеннику:
Без фото тяжело что-то сказать, да и с фото ....... . Пенник - тут вопрос скорее философский, да и нафлудить можно немеряно.

ЗЫ Фото очень помогают в понимании вопроса

Fedor256 поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" Fedor256 за цей допис:
jackjo (05.04.2012)
Старий 05.04.2012, 11:57   #4
Придивляюся

Порахував обєми для відділу помпи на возврат і аварійни обєм. На возрат 6 літрів, аварійнний обєм 13 літрів. Планую 3 відділи, піник, водорослевик і возврат. Як я розумію висота перегороди між двома останніми буде залежати від ширини стінок акви, шоб обєм вийшов 6 літрів. А перша перегородка якої повинна бути висоти??? на сантиметр вище чи може бути значно вища але не вище тої межі, шоб вмістився аварійни обєм????

Старий 05.04.2012, 12:33   #5
Живу я тут

Звідки Ви: Шепетовка, Хмельницкая обл.
Дописи: 1.047
сказав Дякую: 383
сказали Дякую 765 раз(и) в 342 повідомленні
Re: Відповідь: Допоможіть з розробкою сампу і висоти піника ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від jackjo Переглянути допис
Як я розумію висота перегороди між двома останніми буде залежати від ширини стінок акви, шоб обєм вийшов 6 літрів.
Че-то я туплю сегодня смысла вопроса не понял.
Цитата:
А перша перегородка якої повинна бути висоти???
Чтобы глубина воды была такой, на которую рассчитан пенник. Уровень воды для пенника достаточно важный параметр.

Fedor256 поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 05.04.2012, 12:41   #6
Придивляюся

типу довжина одної стінки акви, довжина передньої стінки ну і висоти, при перемоножннні яких має вийти 6 літрів

Старий 05.04.2012, 12:55   #7
Живу я тут

Звідки Ви: Киев
Дописи: 599
сказав Дякую: 191
сказали Дякую 427 раз(и) в 182 повідомленні
Re: Відповідь: Допоможіть з розробкою сампу і висоти піника ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
А перша перегородка якої повинна бути висоти??? на сантиметр вище чи може бути значно вища але не вище тої межі, шоб вмістився аварійни обєм????
Вам уже говорили, что надо представить или фото или схему вашей системы ( с размерами). Очень сложно, что либо подсказать не зная сколько перегородок в сампе (и надо ли вообще эти перегородки?).
Так же сложно и с пенником - что за конструкция, какая помпа, диаметр и т.п.?
Посоветую вам обратиться к коллегам, посмотреть в живую действующие системы. Думаю, что во Львове ваше море не первое и не последнее.

Вбою поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 10:14.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts