Виникло бажання створити невеличкий підводний світ з принцесами. Всім звичайно відома ця неймовірно красива і велична рибка.
Прошу в цій темі ділитись своїм досвідом, враженнями, відео-фото матеріалами, а я з вашою допомогою буду облаштовувати спеціально придбаний акваріум для принцес.
Ітак, є аква Juwel Rio 180....
Переглядів: 24733
Ці 13 користувач(ів) сказали Дякую Корнелия за це повідомлення:
Сегодня наблюдала картину маслом): более месяца пыталась выловить обещанную Игорю Колосану самку кальвуса, все безуспешно. А сегодня не поверила своим глазам, сидит себе самочка, забившись в угол акваса, атакуемая принцессами. Пригляделась, а в аквариуме 3 выводка малышни в разных углах. Опустила сачек в воду, а она нырк туда сама, видимо это было для нее единственный путь к спасению).
Мої переїхали в нову домівку, може тимчасово, можливо ні, напевно поки що не знаю. Але те, що відразу є п'ять виводків, тішить. Спочатку помітила три групи малечі, але уважно придивившись, знайшла ще декілька. Цікава поведінка принцес заворожує: як вони турботливо піклуються про малечу, завжди знаходяться напоготові. Парі юлідохромісів непереливки, знайшли прихисток в розщілинах каміння на боковому шклі, там і мешкають. Як би не хотілося, але підкопали весь мій декор), що тут скажеш, вони напевно так краще почуваються.
Саму велику насолоду отримуєш, поглядаючи як твоя аква стає зручною домівкою для її мешканців. Певні зміни проходять завжди, щось поступово відбувається, в основному великі кучугури зміщеного піску біля каміння, який принцеси невтомно нагромоджують. Але це компенсовано великим естетичним задоволенням від споглядання над життєвим циклом цих манерних рибок.
Цитата:
Востаннє редагував Корнелия: 22.12.2014 о 22:01..
Ці 15 користувач(ів) сказали Дякую Корнелия за це повідомлення:
Я навіть не відповім, хто зна, але нагромоджувала сама). Аква на 600 л, нестандартної форми, і тому мені незручно її сфотографувати правильно. Можливо щось і не те зробила, коли папороть посадила, та мені подобається, і принцеси її не зачіпають. Дивно певно, ала саме ця аква так тішить око. Приємно наблюдати нескінченну малечу поміж дорослих, їх природні інстинкти, їх поведінку. Рибки безумовно заслуговують на визнання)
Востаннє редагував Корнелия: 22.12.2014 о 22:54..
Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую Корнелия за це повідомлення:
Акваріуми з рослинами виглядають "живіше", особливо цихлідники. Ваші акваріуми пронизані ЕМОЦІЯМИ і Ви як жінка намагаєтесь принести в акву ще більше почуттів...
Не розумію, як можна "совати" таке каміння
Бувало, починаю щось лагодити, туди-сюди те каміння мощу), але запам'ятався найбільш неймовірний випадок: основний камінець (зараз він в акві з фронтозами-самий великий), беру його, підіймаю, залажу з ним на 4-ту сходинку, підіймаю верх, і розумію, що опустити в акву вже нема наснаги, бо може статися лихе. Ледь назад зняла. До речі, він важить близько 30 кг. А взагалі, мої синці по всьому тілу, лаконічне завершення всіх аква перебудов. І вже не можеш фізично їх мостити, а все одно, до пів ночі мовтузишся. А кому то легко, звичайно в чоловіків більше можливостей), але результат того вартий.
Востаннє редагував Корнелия: 22.12.2014 о 22:56..
Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую Корнелия за це повідомлення:
Завдяки клопітливій праці і майже співавторстві), SergP запропонував всім бажаючим безкоштовне посилання на скачування файлу з моїм принцесником, заточений під розмір 60х30см, за що моя велика вдячність.