На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Водні рослини > Растения
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Растения Общие вопросы по содержанию растений, определение растений.

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 18.05.2016, 08:58   #16
Живу я тут

Звідки Ви: Киев, Троещина 067-397-61-51, 050-440-45-64
Дописи: 8.135
сказав Дякую: 4.065
сказали Дякую 3.081 раз(и) в 1.599 повідомленні
Re: Поясните по Буцефаландрам. ===www.aquaforum.ua===

В мене вони чудово ростуть у товщі води, затиснені з усіх боків мохом та іншими рослинами, ні до чого не закріплені. Тримаються купи завдяки сусідам. Підміни раз на місяць, якщо не забуду, вода з під крана, світло - 1 лампа 15 ватт на 50 л.
Тож їхня вибагливість дещо перебільшена, особливо, враховуючи, що вони родичі анубіасів.

Рыбачок поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую Рыбачок за це повідомлення:
him-nataly (18.05.2016), r0man (21.10.2016), Андрю_ха (18.05.2016), Тетраодон (30.05.2016)
Старий 18.05.2016, 11:56   #17
Живу я тут

Звідки Ви: Киев, Осокорки
Дописи: 1.652
сказав Дякую: 812
сказали Дякую 797 раз(и) в 574 повідомленні

Ну незнаю. У меня наоборот. Купил на форуме простых и быстрорастущих буцек (ну так их продавали), и мхов несколько. В общем буцки не росли, просто стояли. Мох флэйм уже чуть ли не всю банку занял. Пробовал и с удо и без, со2 небыло, с разными интервалами подмен. Не росли. Расти стали как укоренились в хорошо заиленном грунте. Щас даже не растут, а ПРУТ, без всякого со2 и с мизерным количеством удо, уже из банки вылазят. Выложу както старые фотки со смартфона, что то вроде эволюции моего буцефандровика...

Отправлено с моего MI 2S через Tapatalk

Востаннє редагував Pol_Kiev: 18.05.2016 о 14:28..
Pol_Kiev поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Pol_Kiev за це повідомлення:
Андрю_ха (18.05.2016), Цвилюк Андрей (24.05.2016)
Старий 18.05.2016, 15:05   #18
Живу я тут

Звідки Ви: Николаев
Дописи: 230
сказав Дякую: 286
сказали Дякую 91 раз(и) в 67 повідомленні

Рыбачок, да, Владимир, они у многих растут и в толще воды, и ни корягах, и на какосах ... Но, как по мне, лучше всего они смотрятся на камнях))
По поводу неприхотливости - согласен, но бывает так, что даже самые неприхотливые растения загибаются, не все ж мы проффи ))
Последние два растения у меня сейчас тоже сидят как вкопанные уже как месяц. Для себя сделал вывод - многое зависит от продавца. Не буду называть ники, но налез только раз на растения с таким долгим периодом адоптации.
Ну и так чтоб хоть что то по теме )) - таки да, очень необычные растения, уже почти год как в них влюбился и до сих пор в восторге. Очень красивая окраска листа, а еще и если под удачным светом - просто завараживает. Часами можно их разглядывать под разным ракурсом. А вообще - тут главное во время остановиться, а то затягивает )))

Андрю_ха поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Андрю_ха за це повідомлення:
Sector (18.05.2016), Цвилюк Андрей (24.05.2016)
Старий 18.05.2016, 15:08   #19
Живу я тут

Звідки Ви: Киев, Троещина 067-397-61-51, 050-440-45-64
Дописи: 8.135
сказав Дякую: 4.065
сказали Дякую 3.081 раз(и) в 1.599 повідомленні

светодиодное освещение очень помогает раскрыть окраску.

Рыбачок поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Рыбачок за це повідомлення:
Genichesk (17.10.2016), him-nataly (18.05.2016)
Старий 18.05.2016, 17:31   #20
Живу я тут

Звідки Ви: Никополь
Дописи: 215
сказав Дякую: 78
сказали Дякую 100 раз(и) в 68 повідомленні

Цитата:
Допис від Андрю_ха Переглянути допис
him-nataly, только не очень обольщайтесь тем, что их можно двигать по акве : во-первых есть мнение, что они этого просто не любят, а во-вторых у них корни тоже оч хорошо растут, да при том такие цепкие, что не только горсть грунта вместе с собой захватят но и еще какой нибудь рядом лежащий валун. Так что располагать их лучше с мыслью о том, чтоб не переставлять
Великолепно передвигаются, приращиваю на камни - корни немного достают грунта - при перемещении несколько камней захватывается с грунта и все. Если в пределах одной аквы перемещать - стараться оставить под той же интенсивностью света. А вот от переезда в другую воду отдельные буцки впадают в "ступор" до месяца и железом-фосфатами их оттуда не выгонишь, только ждать.

Shrimpsfan поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 18.05.2016, 19:36   #21
Живу я тут

Звідки Ви: м.Надвірна, Івано-Франківська обл.
Дописи: 556
сказав Дякую: 362
сказали Дякую 479 раз(и) в 307 повідомленні

Цитата:
Допис від him-nataly Переглянути допис
Прошу поясните мне в чем прикол "буциков"? Или это просто мода?
Интересно личное мнение любителей, держателей или хотетелей данного растения. В чем ваша любовь к буцефаландрам?
Одні люблять, наприклад, собак. Інші котів. Третіх захоплюють марки. Четверті взагалі без розуму від кришечок до пляшок. Або збирають нитки, шнурівки, мотузки, зв'язуючи їх у мотки і потім проводять конкурси чий моток більший. Є й такі і т.п. Та ніхто не питає чому вони такі, ну, дехто може покрутити пальцем біля скроні і все. А Ви ось запитуєте. Напевно можна залізти у хащі психології і якось спробувати пояснити чому. Та чи потрібно? Мені більше подобається порівняння з коханням до жінки. От я люблю її і все. А чому? Можу, звичайно, сказати що гарна, у неї те, у неї се, вона така, вона сяка. Та інші також не гірші, якщо розібратися, а є багато кращих. Але люблю саме ось цю і край. Вона найкраща для мене. Так і з буцками. Вони раптово, або поступово (у кого як) увійшли в наше серце. Ми просто любимо їх, захоплюємося. А чому і за що вже не так важливо.
Не дивлячись на те, що буцки рослини витривалі, навіть "дубові" ( бувають винятки ), не так просто "розкрити" їх, показати усю красу, довести до ідеалу. В усякому разі на це піде доволі часу, бо ростуть вони повільно, і на цьому шляху можуть трапитися неприємні несподіванки. Неповторні враження, коли у "сушки" з'являється перший, такий довгоочікуваний субмерсний листок. Але справжнє диво добре розвинутий та доглянутий дорослий кущ, ще краще група. Тоді рослини вражають довершеністю кольорів та форми. А створити досконалу "картинку" переважно з одних буц, то вже вищий пілотаж.
Імхо, ця рослина не для кожного. Не любить поспіху, тільки терплячість допоможе підібрати до неї ключа. Друзі, бажаю успіхів вам! Нехай буци відповідають вам взаємністю )

Востаннє редагував Cenzor: 18.05.2016 о 20:18.. Причина: доповнення
Cenzor поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 6 користувач(ів) сказали Дякую Cenzor за це повідомлення:
Genichesk (17.10.2016), him-nataly (18.05.2016), Андрю_ха (19.05.2016), Володимир Романович (18.05.2016), Ёшка (23.05.2016), Рыбачок (19.05.2016)
Старий 18.05.2016, 21:46   #22
Живу я тут

Звідки Ви: Киев
Дописи: 627
сказав Дякую: 69
сказали Дякую 248 раз(и) в 125 повідомленні

Андрю_ха,
Цитата:
Часами можно их разглядывать под разным ракурсом. А вообще - тут главное во время остановиться, а то затягивает )))
Я вот прям, так себе картинку и представила: Сидит буцефаландролюб и тихо приговаривает " Моя прелесть".

Shrimpsfan, Андрю_ха, Спасибо за описание и советы по перестановке буцик. Мне показалось, что вы подумали, что я раз в 2 недели растения по всей банке гоняю, то туда то сюда))) Просто подметила для себя еще один плюс данного растения.

Cenzor,
Цитата:
Одні люблять, наприклад, собак. Інші котів. Третіх захоплюють марки. Четверті взагалі без розуму від кришечок до пляшок. Або збирають нитки, шнурівки, мотузки, зв'язуючи їх у мотки і потім проводять конкурси чий моток більший. Є й такі і т.п. А Ви ось запитуєте. Напевно можна залізти у хащі психології і якось спробувати пояснити чому. Та чи потрібно?
Але напевно, навіть ті хто збырають нитки, інколи радяться одне з одним з яких ниток найкращий моток виходить. Чому,наприклад, ти полюбляеш нитки саме червоного, а не рожевого кольору? Ми ж тут на форумі всі, по самі вуха, обєднані любовью, а от буци - це вже деталі, а про то питати не гріх.
Питанням "чому одні люблять собак, а інші котів?" я вже цікавилася. І маю точну відповідь (навіть дещо в цифрах).
Нажаль, в хащі психології я залізла дуже давно, тому маю дурну звичку, завжди питати "чому" до тих пір, доки не зможу розібратися і виробити власну думку. Так вже склалося.
Також дякую вам за романтичний опис кохання до жінки. Мені цікава ваша думка.

him-nataly поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую him-nataly за це повідомлення:
Cenzor (18.05.2016), Рыбачок (19.05.2016)
Старий 19.05.2016, 03:32   #23
Живу я тут

[QUOTE=him-nataly;3241875]

Я вот прям, так себе картинку и представила: Сидит буцефаландролюб и тихо приговаривает " Моя прелесть".

Ну.... Как-то так оно и получается))).
А вообще мне кажется Вы меня не так поняли )) - затягивает - не в смысле оторваться не можешь от баночки с травой )) , а в смысле - хочется прикупить еще и еще, ... и еще, ...и ...ну многие меня поймут )))))

cказали "Дякую" Андрю_ха за цей допис:
Genichesk (17.10.2016)
Старий 23.05.2016, 22:53   #24
Живу я тут

Вот теперь и у меня есть два чуда. Спасибо Mobids. Сижу смотрю на них, а прикола все равно не пойму.

Толи дело куба, мелкое, пушистое, ухайдокайся пока посадишь и еще довтыкивай месяц пока всплывает)))

Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую him-nataly за це повідомлення:
r0man (21.10.2016), нос (23.05.2016)
Старий 23.05.2016, 23:11   #25
Живу я тут

Дописи: 190
сказав Дякую: 396
сказали Дякую 99 раз(и) в 51 повідомленні

Не вьеду я в чем прикол, или я совсем тупой, или совсем не МОДНЫЙ Ну видел у знакомого в акве эти буцки, не произвели не какого впечатления.

нос поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" нос за цей допис:
him-nataly (24.05.2016)
Старий 25.05.2016, 09:56   #26
Живу я тут. Мохоманьяк

Звідки Ви: Київ. соломянка
Дописи: 866
сказав Дякую: 432
сказали Дякую 381 раз(и) в 242 повідомленні

не думаю що розум чи модність вимірюються прихильністю до буцьок, нос, не переймайтесь

vitruviy поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" vitruviy за цей допис:
Cenzor (25.05.2016)
Старий 25.05.2016, 21:20   #27
Живу я тут

Дописи: 190
сказав Дякую: 396
сказали Дякую 99 раз(и) в 51 повідомленні

Цитата:
Допис від vitruviy Переглянути допис
не думаю що розум чи модність вимірюються прихильністю до буцьок, нос, не переймайтесь
Да я как то и не переживаю, может когдато и заведу. Но сейчас они мне не очень.

нос поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 26.05.2016, 00:19   #28
Живу я тут

Напевно Cenzor прав - це любов, вона, або є, або нема.
Оффтоп
А один буця листочок розгорнув. Трошки поганенько йому напевно.

Старий 26.05.2016, 11:36   #29
Живу я тут

him-nataly, правильно, не может же всем нравиться одно и то же)). Плюс любое растение выиграшно смотрится в какой то композиции, в группе. Нельзя ж воткнуть одну ветку в банку и сказать - КЛАСС.
Ну а буцки позволяют гдето что то переставить без особых перекопок банки, да и очень много разновидностей по форме, по размеру, по цвету. Кто то это оценит, кто то - нет.
Мне вот тоже не все буци нравятся, прусь больше по разной мелочи, что-нибудь с интересным окрасом, формой листа, да сложить все это в кустик)). К примеру как то так

Востаннє редагував Андрю_ха: 26.05.2016 о 11:55..
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Андрю_ха за це повідомлення:
dvvd (27.05.2016), him-nataly (26.05.2016), r0man (21.10.2016)
Старий 28.05.2016, 19:27   #30
Живу я тут

Звідки Ви: Donetsk
Дописи: 839
сказав Дякую: 1.717
сказали Дякую 1.799 раз(и) в 417 повідомленні

Уникальность буцефаландр может понять только тот,кто уже имеет длительный опыт содержания аквариумных растений .Это своего рода этап восхождения от простого к сложному. Новичкам, начинать с них не стоит.

Олег Николаевич поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Олег Николаевич за це повідомлення:
Comandante (29.05.2016), Андрю_ха (29.05.2016)

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 22:17.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts