На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Прісноводні тварини > Пресноводные ракообразные > Общие вопросы по креветкам

Примітки

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 17.04.2015, 11:10   #11
Живу я тут

Звідки Ви: Киев, Оболонь (М.Минская)
Дописи: 996
сказав Дякую: 270
сказали Дякую 337 раз(и) в 261 повідомленні
bis Re: Экспресс ответы знатоков на общие вопросы по креветкам ! ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Diogen_Lviv Переглянути допис
Доброго дня! Прошу поради. У відсаднику для молодих креветок, завелися паразити розміром 0.2-0.5 мм (визбирую їх щодня шприцом з дна, але якщо цього не робити, вони швидко доростають до 1 мм і більше). Підозрюю, що це планарія, але точно сказати не можу. Тіло напівпрозоре, рухається перетікаючими рухами і коли її ловиш, кріпиться присоскою, здається ротовою, хоча стосовно ротова вона чи черевна можу і помилятися. Думаю, що паразитів заніс із мохом, який придбав спеціально для відсадника, але не певен на 100% бо мох ще трохи лежав у основній акві, тож могли і там вчепитися, хоч проблем із планарією не мав ніколи. Питання ось в чому: зараз збираюся відсаджувати ще трьох самок у інший відсадник і мох до нього хочу взяти із основної акви. Чи вистачить потримати мох у H2O2 для дезенфекції, щоб позбутися цих паразитів? Чи може хтось щось підкаже? Дякую.
Если это действительно планария (вероятность уж больно велика) то действенная концентрация перекиси скорее положит мох, чем эту гадость. Растючку можно обработать в отдельной емкости убийственной дозой любым вет.препаратом от плоских червей с действующим веществом фенбендазол (каниквантел, фебтал и т.п). С малышней будет сложнее. Я положила всех шмелей, хотя и дозировку брала умеренную. Сакура выжила.

Рита поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Рита за це повідомлення:
Andrew1 (17.04.2015), Diogen_Lviv (01.05.2015)

Share/Bookmark

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 18:50.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts