Я належу до людей, що мають хоч невелику, але постійну тягу до забобонів
На затримку впливає декілька чинників:
- наявність риби. На жаль, дуже мало учасників купує рибу "на суму", в основному - "саме цей вид, якщо його немає, то вертайте гроші". При цьому об'єм замовлення не досягає мінімума

,
- через можливість "не привезти" замовлених риб я повинен замовляти дещо більше, ніж зібрано, щоб кількість відгрузки була не меншою за встановлений мінімум (а ми весь час "коливаємось" на межі). Цю частину доводиться оплачувати з власних "забаганок". Але в мене теж не дуже багато об'ємів,
- у кінці минулого року в мене виникли "не заплановані" витрати, що зменшили мої можливості в дозамовленні.
Уся ця нестача повного замовлення так дістала, що я вирішив спробувати зробити інтернет-магазин з "перетримкою" риби. Умови поставок дещо зміняться, але про це пізніше.
Сьогодні зранку я
отримав позитивну відповідь з підтримкою мого "проєкту".
Десь за тиждень мають надійти додаткові кошти, що дадуть мені змогу "начх..." не зважати на відсутність "повного замовлення". Відразу ж, у той же день матиму можливість "викупити" валюту й повернути кошти тим, у кого змінились плани.
(Продаж валюти не входить у мої плани, так як вимагає від мене покриття різниці між курсами, що складає близько 10%, на 3 тисячах - це 300 євро).
Фірма "Акваріум глазер" не затримує відправку риби - купуйте й везуть куди забажаєте.
Гарантія - стандартна гарантія DOA (dead on arrival) але авіатранспортом. Тобто, при затримці на кордоні з будь-якої причини вартість не повертається.
Здається пояснив усе...
PS: Запрошую до співпраці гуртових покупців