Червоні плавці біля основи, риби трутсься об каміння. . . ===www.aquaforum.ua===
Будь-ласка допоможіть у вирішені моєї великої проблеми.
Остання хвороба була 2 роки тому (манка). Нових риб не заселялось. Місяць тому запустив дві жмені плавучих водоростей і 20 маленьких слимаків. Все почалось як на мою думку після вимкнення електроенергії десь на 4 години. Вже зранку я найшов здохлу цихліду і вода стала мутною, ця муть досі не проходить. Потім помітив почервонівши зябра у двох цихлід (одна yellow, другу уточню) одна з них терлась об каміння. Після відвідування зоомагазину залив у акваріум "Малахитовый зеленый". Перед цим просифонив грунт та замінив 60 відсотків води. Вже через добу почалися проявлятися симптоми у інших. У сомика (Agamixis pectinifrons) біля уснови усіх плавників сильні почервоніння, на сомиках "синодонтис" появилась на вигляд біла, напівпрозора, великих розмірів майже на пів тіла від хвоста, без чітких країв плями ніби слизь чи "бархат", на яких на слідуючий день появились язви але це мабуть через те що вони терлись, пошкодили шкіру. Усвідомлюючи що цей малахітовий зелений безкорисний я подався у другий магазин (центр Львова) з усіх перерахованих симптомів і наявних препаратів мені втулили "sera omnipur". Замінивши ще 30% відсотків води я дав цей препарат. Ситуація не міняється, сьогодні замінив ще 30 відсотків свіжої води. Дуже Вас прошу допоможіть. Чи підходять ці ліки що мені дали. Що це за хвороба. Чим лічити? Будь-ласка