Вітаю всіх конкурсантів і глядачів нового конкурсу.
Перш за все хочу подякувати організаторам і спонсорам конкурсу які надають нам можливість творити

. А саме
ХКА "TetraДон"-у і
ТМ SERA.
А зараз конкретно про мою роботу. Вабікусу буду створювати в акві 30х20х20(15л). Освітлення ЛЛ 11Вт. Іншого обладнання не буде , дід

Амано каже що й нетреба.
Wabi-Kusa
Так як наші японські колеги вперто нехочуть розкривати рецепт свого творіння , доведеться робити все самому. Деякий досвід вмене вже є , вирощував на підвіконнику ехінодоруси , лілеопсіс , кубу і т.п. Основу робив з декількох компонентів: торф , старий акваріумний грунт , пісок , глина(для вязкості) , компліт субстрат. Зовнішній шар: синтепон і мох яванець. Синтепон вибрав тому що він добре тримає вологу , не дає шару розпастись і як виявилось в нього дуже зручно садити егеохаріс

. Рослини: ехінодорус крапчатий , елеохаріс парвула , мох яванський , людвігія рубін. Усі рослини перевірені , росли вмене на відкритому повітрі. Далі все в фото:
Запуск
Вабікуси готові. Залишилось найпростіше - засипаю пісок:
Розставляю хардскейп:
Примощую свої творіння:
І додаю ще дікілька анубіасів щоб закрити щілини між камінням:
От і все ГОТОВО. Води залив 1/3 акви. Найближчий тиждень-два буду обприскувати осмолятом щоб рослини випустили надводні листки.
Конкурс добіг до кінця , вабікуса нажаль не доросла до такого вигляду як я хотів , але... Станом на сьогодні:
І фінальне фото: