На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Акваріум та обладнання > Прочее оборудование (контроллеры, дозаторы, системы СО2 ....)
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Прочее оборудование (контроллеры, дозаторы, системы СО2 ....) Раздел не для самоделок. Обсуждение фирменного оборудования

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 15.11.2012, 20:21   #1
Активний участник форуму

Звідки Ви: Рівне
Дописи: 143
сказав Дякую: 70
сказали Дякую 11 раз(и) в 8 повідомленні
Допоможіть з "цеодвашною" головоломкою ===www.aquaforum.ua===

Нетак давно місяців 9 назад почав знову займатись акваріумістикою. Раніше займався ще в дитинстві. Ну ось пришов час піднтися на вищий щабель продвинутого акваріуміста і почати подавати СО2 для рослин.
Спроб методів і невдач було багато. Зараз зупинився на слідуючому.Підвищив світло до одного ватта на літр.
Сам генератор (дякую автору, дійсно просто дешево і сердито)http://www.aquaforum.ua/showpost.php...postcount=1621
Спочатку коли іще сидів на "бразі" то подавав вуглекислоту через "дзвін". Але прикол втому що він взагалі неефективний. З власного досвіду переконався вцьому. Вирахував площу "дзвону" за формулою якогось німецього акваріуміста вумного , по відносності до літражу мого акваріума. У мене вона 180 л. по формулі виходило 60 см. в квадраті. Дропчекером тоді ще не користувався, тому кількість вуглекислоти не міг проаналізувати. Але повністю мене розчарував "дзівн" коли від нього ненароком від'єдналась трубка подачі газу і за неділю кількість газу зменшилась всього на пів сантиметра, не більше. Короче відразу він пішов в сміття.
Слідуючим кроком було зробити ефективний дифузор, і ось що у мене вишло .
Можливо на фотографії не сильно видно диаметр бульок, але на першому щаблі вони більше за пів сантиметра, а ось на останньому в району мілліметра. Розчинність практично стовідсоткова. Цей варіант такого типу у мене третій, зробив методом спроб і помилок. То бульбашкі занадто сковзили то взагалі нікуди не рухались. Але в цьому все пропрахованно як потрібно. Незалежно від діаметру і висоти підняття, всі бульбашкі рухаются рівномірно, і навіть не побоюсь цього слова синхронно. Хоча все це щасття коштувало цілого тижня вільних вечорів.
Питання заключаєтся в слідуючому.Зробив самопальний дропчекер. Залив ось цю рідину http://aquayer.com/index.php?page=inddrop&lang=ru
Спочатку колір дійсно був темно синій, але на третій день подачі со2 (тільки при включеному світлі 10 г.) він позеленів. І так завжди лишаєтся зелений
Подаю я со2 чи ні. Що це за фігня? Рослини то і не булькають сильно впринципі. Але дропчекер завжди зелений. Хто стикався з таким, об'ясніть. Наперед вдячний.
Доречі кому цікаві розміри непобоюсь цього слова ідеального дифузору пишіть, залюбки вкажу)

Олександр Миколайович поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 00:45.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts