Як втримати породу гуппі подовше утримуючи всього одну лінію ===www.aquaforum.ua===
Гупіками захоплююсь близько пів року, купив випадково. Мені сподобалось і я придбав ще кілька пород. Коли почав цікавитись утриманням і селекцією зрозумів, що ні площа квартири ні фінансові можливості не дадуть мені цим займатися в повній мірі. Тільки утримання однієї породи в дві лінії треба використовувати мінімум 10 банок по 20-40 л що для мене нереально. Максимум що можу запропонувати для своїх гуппі це 4шт на 30л для плідників кожної породи, 2-3шт по 50л для малька (до оприділення статі)
і 2 по 140 +1 на 240 виростників для самців і самок окремо.
На даному етапі є приплід від двох пород які покищо не поступаються якістю. Як утримати ці породи якомога довше утримуючи по одній лінії кожної породи?
1) Вибирати найкращих самців і найкращих віргінних самок і зводити між собою?
2) Підкладати віргінних самок під "папіків" (після стрижки хвостів папікі знов взялись за діло)
3) шукати самців тієї ж породи з інших джерел і зводити з своїми віргінними самками (наскільки зрозумів доволі ризиковано)
Також є одна порода яка вироджується (Московська червона). Плідники приїхали достатньо не погані, але мальок не схожий на них по розміру тіла. Самці дрібні , з 40 самців тільки один розмірами сходий на батьків а самки з недокрашеним хвостовим плавником на 40, 60, рідше на 80 відсотків площі закрашеми хвостом. Хотілось би їх теж витягнутит на певний рівень якщо реально.