Доброго часу доби усім любителям цихлід о.Танганьїка
Зареєстрований на форумі давно але тільки зараз вирішив щось нашкрябати
самка
Почну з того що "танга" мене цікавила давно), але щось не міг вирішити для себе,що саме хочу утримувати. І ось у один прекрасний день, мій знайомий запитав чи не хочу я забрати його рибу, бо він остаточно вирішив розформувати акву. Так я став власником Altolamprologus Compressiceps
Риба потрапила до мене у дорослому віці (~2-3 роки). Щодо нерестів, то інформації не мав, точніше якщо вони і були то власник їх не помічав, так як акваріум був тільки часткою інтер'єру а не основним об'єктом спостереження і захоплення. Щодо походження риби, то дізнався лиш те,що риба колись була подарована, тому морфа не відома, можливо хтось із профі допоможе з визначенням морфи.
Коли запустив рибу у свій акваріум, то приблизно місяць я не помічав її, весь час ховалась по закутках, випливали тільки при годівлі, і то тільки тоді як я або дружина відходили на 1-1.5 м. від акваріума. Але з часом компресицепси призвичаїлись до нас).
самець і самка під час нересту
На даний час у наявності 5 компресицепсів, 2 самці і 3 самки + мальок). Проживають вони у 190 л. акваріумі з площею дна 95х45. Також з ними ділять територію - доросла пара анциструсів і 1 птеригопліхт.
Ґрунт - мармурова крихта з домішком кварцевого піску (фракція 2-2,5 мм.), також для нересту були додані рапани і морський жолудь.
Раціон харчування - годую своїх копресицепсів мороженими морськими креветками чергуючи через день з мідіями, інколи даю не велику кількість сухого корму. Коли ввечері годую анциструсів, компресицепси також полюбляють полюбляють пожувати)) таблетки спіруліни. Загалом годую рибу 2-3 рази на день не великими порціями, бо риба схильна до переїдання. "Розгрузочних" днів, як таких не, не роблю, просто один день на тиждень (часто це буває у неділю) даю меншу кількість корму і скорочую годування до одного разу на день.
самка
Загалом Altolamprologus Compressiceps,красива і цікава риба, особливо під час нересту,
а про нерест буде далі...