Тема називається "Тіломеланіі і неретини", але про неретин дуже мало тут написано

Хто підкаже, чим крім водорослів на стінках, можна підгодовувати неретин?
Стикнувся з такою проблемою - купив 7 штук різних неретин, спочатку вони в мене активно повзали, потім трохи сповільнили рух. Зараз в день майже не повзають, полюбляють вилазити на внутрішню сторону кришки або на стінку наполовину вилізши з води. Нічого не чистять і не їдять - принаймні я не бачив.
В мене акваріум новий, 1,5 місяця, наразі нальоту на стінках майже не має, є трохи на листках рослин (на анубісі і ехінодорусі, завелася чорна борода). На листки неретини самі ніколи не залазять, деколи я просто беру і ставлю їх туди. Але все одно це не приносить результату, вони одразу перебігають під листок, день сидять там, а вночі втікають кудись в затінок або під кришку.
Після тижневого перебування 3 неретини здохло - перестали рухатися і затихли, а через деякий час просто вивалились з мушлі.
В мене вода досить тверда, рН 7.5, раз в 2 тижні міняю десь 20 - 25 % на нову. В когось є якісь думки чому вони здихають? Може то від голоду, але чим їх підгодовувати тоді? Чи все таки вода, наявність якигось тяжких металів...
Говорили люди, що для них треба в акваріум поставити корінь, тільки я не розумію чи то вони його їдять чи зуби об нього гострять