Цитата:
Допис від sergeysailor
В этих 2 единицах ТДС может содержаться достаточное количество силикатов для роста водорослей. Смола стоит недорого, дешевле тех проблем, что могут быть из за её отсутствия. Я пишу так, как я считаю нужным, вы лейте 10-12, третий может вообще с под крана лить и будет говорить что если в его аквариуме с его водой это прошло, то это аксиома. А автору решать. А доочищать воду до нуля вообще то практика 99% риферов по всему миру.
|
Я знав що мій пост викличе у вас бурний резонанс.
Я зазвичай не люблю залишати комментарії так як і так, дуже багато знаючих людей і без мене порекомендують, але зараз почитавши ваш пост не витримав і всеж дам собі волю
Добре. Ви згадали силікати, а ви в курсі що вони навіть мають бути в морському акваріумі і навіть більше скажу необхідні, і даже в природі в океанічній воді вони є. Їх споживають майже всі губки і бріхоногі. Наприклад коли купував у такого продавця як Ігорь К червону губку і вона пропала тоді я не розумів чому, перечитавши багато інформації зрозумів що їм не хватало силікатів для нормального існування, навіть є такий препарат щоб добавляти силікати в морський акваріум
http://www.aquamania.cl/anticloros/8...086014439.html доречі яким я користуюсь щоб вирощувати ті самі червоні і помаранчові губки і о ЧУДО!!!! ніяких діатомових водорослів нема і не буде, так як я не допускаю високих концентрацій SiO2 (силікатів) щоб були вспишки діатомів, і губочки прекрасно ростуть.
Навіть більше скажу якщо в ТДС в 002 буде входити ці самі силікати як ви кажете то ця концентрація буде настільки мізерна, що ніякий супер-сучасній тест на силікати їх не побачить.
Ну і контрольний в голову: 002 по ТДС щоб ви розуміли це настільки мала концентрація що візміть будь який елемент із таблиці Менделеєва і він не дасть вспишку ніяких водорослів.
А про 99% процентів риферів це ви точно підмітили, вот тільки я не заперечую, а говорю те в чому впевненний на 100% що 002 по ТДС нічого не дасть, тим більше вспишки водорослів.
Справжню причину я вже описав, а ви і далі рекомендуйте людині витрачати опусто гроші, а результату не буде, в чому я не сумніваюсь, тоді що скажете тут? Як будем викручуватись? "Смола нынче пошла не та, бывает и браковая" чи як?