12.09.2017, 13:31
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 517
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 1.796 раз(и) в 377 повідомленні
|
Відповідь: Re: Конкурс "Биотопов отечественных водоемов-2017" ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Ю.В.
А в общем, я думаю что проблема малого количества заявок глубже. Имитация биотопа, да еще и постоянно живущая, оказалось делом куда более сложным чем думалось. Я, в общем, не совсем левый в части содержания аквариумов, и то столкнулся с проблемами- традиционные приемы ухода срабатывают не всегда. Например, мне не удалось в длительной перспективе удержать на растениях и декоре те обрастания (нитка, бурые и т.д.), которые на них были в природе. Ну ведь ничем не гонял- никаких альгицидов, никаких попыток согласовать "триаду", никаких массированных подмен и пр. Очистилось все((( И со временем аквариум приобрел привычный вид чистенькой баночки с чистенькой травкой и камнями((( Аналогично и с гидробионтами.
Короче, непростое это дело сделать не выставочную трехдневку, а долгоиграющую имитацию биотопа, тем более, средней полосы.
|
Ю.В., а ви тестували воду? не була вона у вас занадто чиста?
у мене мала місце протилежна проблема, для минулорічного конкурсу діставав і щіткою чистив бурі наростання на корягах, щоб аква мала чистенький і стерильний вигляд. І далі мусив чистити всі ці водорості, інакше акваріум за місяць заростав як маленький ставок зі стоячою водою.
параметри води були в середньому такі: pH: 7,5 / kH: 7 / gH: 12, також було достатньо світла, при цьому додатково не вносив жодних стимуляторів. На старті і далі при підмінах періодично заливав 4-6 літрів води з озера. і все, риби були здорові, рослини росли, водорості царювали.

|
Ці 8 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
|
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 13:26.
|