На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Морская аквариумистика > Морские аквариумы участников форума
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Морские аквариумы участников форума Расскажите о своем аквариуме: животных, оборудовании, декорациях. Поделитесь интересными идеями. Можно размещать фотографии прямо в теме

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 08.01.2018, 23:20   #11
Живу я тут

Звідки Ви: Ужгород
Дописи: 463
сказав Дякую: 1.553
сказали Дякую 411 раз(и) в 221 повідомленні
Re: Запустил море 105 литров. ===www.aquaforum.ua===

Добрий вечір всім. nickanya тут питання спорне. діло в тім що нема якогось шаблончика як правильно тримати море (
На рахунок сифонки грунта я передивився массу відео забугорного як (особливо в Штатах) при уборці сифонять грунт. причому сифонять дійсно великі красиві і ефектні роскішні рифи. Напаковані дорогими і дуже яскравими коралами.
навряд чи дядька вбухавши теліжку грошей буде сифонити щоб збити баланс і положити свій риф.
Я знайшов в тубі одного доречі нашого співвідчизника з Дніпропетровська якщо не помиляюсь який живе в Штатах і веде репортаж свого акваріума як блогер, розказує понятною нам мовою, зверніть увагу він теж сифонить грунт:
там є багато в нього залитого відео, да може і банка не напакована коралами, але акуратна, нищих "нєма" ніде, безгребетні і риба в відмінному стані.
Але не треба привязуватись до цього відео, можу тонну всяких відео накидати де сифонять грунт.
З власного досвіду я пробував сифонити грунт в одній банці де було постійно циано на ньому, ефект просто потрясний!! Циано прошло зовсім!
Чому ризикнув зробити цей крок? Тому що коли зачерпнув грунт то в недрах він був аж чорний і смердів як в сточних ямах коли миють мотиля.
Наприклад в Єгипті був, я хоть на метр глибоко зачерпну грунт то він буде чистий і від нього не буде ніякого зловонного запаху. Та і всі ми купляєм живий пісок який доречі збирають з побережжя, хіба він воняє? там нема органіки лишньої. тому і пішов на цей крок так як розумів що це не природньо для тропічного моря.
В акваріумах в деяких системах часом він може замулюватись і накоплює в собі кучу органіки.
Саме тому багато професіоналів просто відмовлюються від піску взагалі.

Зараз я таке ніде не практикую, але якщо раптом виникне потреба я обовязково це зроблю. І з власного досвіду сифонка не порушує баланс в морському акваріумі в-за-га-лі.
Важливо щоб не зразу його весь пилесосити, а частинами, за 3-4 рази.
Все абсолютно індивідулально, ніяких стандартів жорстких нема. Наприклад я зараз збираю акваріум з нефотосинтетиками, і скоріше всього я там буду періодично сифонити грунт через часту годівлю, раз на 2 місяці можливо і частіше, буде видно.

Просто сифонити на мою думку в молодих акваріумах нема сенсу ніякого.

V-V-F поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую V-V-F за це повідомлення:
ksy-kiev (08.01.2018), MAKS_SEA (10.01.2018), vitruviy (15.03.2018)

Share/Bookmark

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 19:22.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts