26.09.2008, 16:27
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Львів
Дописи: 328
сказав Дякую: 953
сказали Дякую 236 раз(и) в 141 повідомленні
|
Мінеральне живлення рослин. ===www.aquaforum.ua===
Доброго дня всім!
Маю питаннячко: що сприяє поглинанню нітратів рослинами?
Питання виникло із наступної ситуації. Авкваріум 220 л., про рослинне наповнення можете судити з фото, із риб 6 скалярок і 9 неонів. Підміна води раз на тиждень 50літрів, 4 лампи Т5 Аквамедік по 54 Вата, є система подачі СО2 (зранку до включення СО2 РН=8,2 у вечері, РН=6,8), рослини завжди активно виділяють кисень. Жорсткість води КН=20 Gh=25. В акваріумі рівень нітратів як завжди становить близько 15-20 мг/л. У свіжій воді (КН=13 Gh=16), яку я вношу при підміні, теж рівень нітратів близько 10 мг/л.
Якщо ранком поміняти воду а на другий день ранком заміряти рівень нітратів, то він дорівнює нулеві! Потім я додаю нітрати (Кno3) і доводжу до рівня 20 мг/л то такий рівень так і тримається аж до наступної заміни води. Потім знову "скачок" до нуля і ... все спочатку.
А тепер власне питання: чому рослини активно поглинають нітрати при свіжій воді, і відмовляються їх так само активно поглинати при штучному внесенні нітратів?
І ще одне питання. Звідки беруться фосфати? Рівень фосфатів в моєму акваріумі стабільно однаковий - приблизно 0,1 мг/л. Лише коли я "забуду" поміняти воду, то рівень зростає до 1.0 мг/л. Я б хотів добитися нульового рівня фосфатів - пробую побороти нитчатку.
P.s.: жорсткість в акваріумі більша ніж жорсткість у водопровідній воді тому, що поганий грунт (я так думаю).
|
|
|
cказали "Дякую" Noe за цей допис:
|
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 19:18.
|