На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Акваріум та обладнання > Аквариум
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Аквариум "Колбы", обсуждение аквариумов, полностью укомплектованных оборудованием, тумбы, материал для изготовления....

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 09.01.2019, 12:48   #11
Живу я тут

Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 518
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 1.797 раз(и) в 378 повідомленні
Відповідь: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

3лыдня, Як і обіцяв, відповім вам, але вже тут, у своїй темі.

Цитата:
Допис від 3лыдня Переглянути допис
Вторая работа -Визуально пересвет который не свойтвенен нашим водоёмам, рыба бледная и напуганная. судачок слева бледный и не знает куда ему деваться, для сравнения вот малыши судака которых я тоже готовил на этот конкурс, только они 2 месяца уже как в банке и окрас у них вполне себе пристойный для размера 6-7см

Остальная рыба тоже не попала в фокус , всё размытое.
Моллюск беззубка на крупнофракционном грунте это тоже из области фантастики, они своей ногой гребут или в мелком песке или прибрежном иле у которого хорошая плотность. Нимфоидес Флиппер на который похожа мелкая растюха в центре работы тоже вроде как не из наших водоёмов.
І
Судаки і окуні:

різницю бачите? вгорі - судак
в малий акваріум (47 л) помістити судака - це дискваліфікація. Я хоч і не розраховував на високі місця, але й так псувати собі результат не хотів.

ІІ
Пересвіти
Ось трохи Гуральні в сонячні дні:

У нас у всіх поголівно такий стереотип - місцеві біотопи обов'язково мають бути темними, сумними і безбарвними.
І в результаті маємо практично однакові сумні й безбарвні банки на конкурсі, які ше більше відлякують глядачів.
3лыдня, не мисліть стереотипно.

ІІІ
Бліда, розмита і налякана риба
Про це детально буде трохи пізніше. Зараз скажу тільки, що вся риба була здорова і поводилася природньо. Ось пара фото її ж, зняті через день, 25 жовтня

ІV
На грунті лежить декор - пуста половина мушлі, живого молюска в цей акваріум селити не можна, не його біотоп, тут ви написали правильно.

V
Німфоідес фліппер - це наші місцеві жовті глечики (Nuphar lutea). Красива і невибаглива рослина, в умовах акваріумного утримання поверхневих листків не випускає, розростаючись у товщі води. Цей кущ у мене майже не ріс, оскільки його постійно випорпували з грунту карась і соми.

Все, що було в цьому конкурсному акваріумі - місцеве. І не просто виловлене під Вінницею, а такі види, що споконвіку жиють на Поділлі (привіт конкурсній валіснерії)

Цитата:
Допис від 3лыдня Переглянути допис
Ребята-авторы работ, просьба не обижаться, это моё сугубо личное мнение которое надеюсь никоим образом не повлияет на конечный итог голосования, если моё мнение расходится с вашим- можем спокойно об этом подискутировать без пены у рта и выкриков что дескать ты ничего не шаришь в биотопных аквариумах.
я вам дуже вдячний за коментар! і буду радий бачити вас серед учасників (а, може, й переможців) цьогорічного конкурсу. Готуйтеся, вивчайте, створюйте своє. А я прокоментую, обіцяю

і обов'язково коментуйте мої пости, це допоможе розвиватися нам обом.

Aleron поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 9 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
dvvd (01.02.2019), Leo N (30.04.2019), Mykhaylo (09.01.2019), Nem0 (09.01.2019), r0man (09.01.2019), voha778 (10.01.2019), Vovan uno (14.01.2019), Батёк (09.01.2019), Сергій Мір (11.01.2019)

Share/Bookmark

Мітки
biotope, huralnya, біотоп, Гуральня, озеро

Тут присутні: 2 (учасників - 0 , гостей - 2)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 13:26.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts