На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Для новачків > Для тех, кто недавно на форуме. Первые вопросы, справочники и прочее. > Я новичок
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Я новичок Ничего не понимаю в аквариумистике, только начинаю, но очень хочу научиться! Новичкам писать сюда

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 02.10.2022, 19:41   #1
Прошу допомогти відповідями. Аква 72 літри
Придивляюся

Звідки Ви: Варшава
Дописи: 15

сказав Дякую: 8
сказали Дякую 8 раз(и) в 5 повідомленні
Wiktor Wiktor поза форумом 02.10.2022, 19:41
Рейтинг: ()

Доброго вечора
Я новачок, маю 72 аква, запуск місяць тому.
Читав багао гілок на форумі і на інших сайтах, але маю питання, на які не можу знайти відповідді. Дуже прошу допомогти новачку. Буду безмежно вдячний.
Маю аква 72 літри, нагрівач aquael100W, фільтр aquael turbo 500, немає Co2, освітлення LED LEDDY TUBE DAY&NIGHT SUNNY 10W AQUAEL
Параметри:
Gh - 15
Kh - 9
pH - 7,5

Рибки - 4 коридораси Стерба. 2 ляліуси (самці), 2 неонові ляліуси (самці)
У вкладенні фотки мого акваріуму.
Мої запитання наступні:
1. Світло вмикаю на 6 годин з 16 до 22. Рослини маю невибагливі: криптокорини, валіснерія, роголисник, 1 анубіас, 1 гигрофіла. Не даю добрив, параметрів Po4 не міряв. Чи вже треба подавати більше світла? А якщо так, то робити це на проміжках часу - 2 години вранці, 6 - ввечері чи як якраще?
2. Чи можу я ще досадити червону валліснерію без додання Со2?
3. Де знайти інформацію які добрива і коли треба почати давати рослинам, але щоб не нашкодити рибам?
4. Багато де зустрічав інфу, шо коридорасам треба пісок. Я маю якийсь типу річний наповнювач, мілка фракція. Чи критично змінювати грунт, якщо корики почувають себе норм?
5. Чи можна до моїх ляліусів досадити ще пару самців неонових? Ці що в мене мирні, не помітив, щоб лупцювали один одного.
6. На другому фото маю таку проблему, що по акваріуму "літають" малі пісчинки, читав що треба синтипон у фільтр вставити, або замінити губку. Чи безпечно буде замінити губку на нову, без шкоди для колонії бактерій, що тілько почали зароджуватися? Маю у фільтрі відсік для біофільтрації, а знизу губку. І ось куди той паралон тикати, не розумію

Вибачте за купу питань. Сподіваюся на ваше розуміння.
Заздалегідь дуже дякую за допомогу

Мініатюри долучень
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  photo_2022-10-02_18-22-27.jpg
Переглядів: 203
Розмір:  246,7 КБ
ID:	691443   Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  photo_2022-10-02_18-22-27 (2).jpg
Переглядів: 190
Розмір:  144,9 КБ
ID:	691444  

Переглядів: 4430
Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 09:28.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts