На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Для новачків > Для тех, кто недавно на форуме. Первые вопросы, справочники и прочее. > Скорая помощь
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Скорая помощь Сюда задавайте вопросы, если необходима срочная помощь.

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 14.06.2024, 10:36   #1
Придивляюся

Звідки Ви: Київ
Дописи: 1
сказав Дякую: 0
сказали Дякую 0 раз(и) в 0 повідомленні
Бананові фільтратори ігнорують високі корчі ===www.aquaforum.ua===

Добрий день!

Мене хвилює питання щодо поведінки моїх бананових фільтраторів.
Мешкають вони у мене вже майже тиждень (5 днів, з 9.06), акваріум 65-70 літрів. Про вподобання фільтраторів я знала, тому заздалегідь обставила акваріум корчами різного плану. Усього їх в акваріумі три - один продовговатий і лежить вздовж довгої стінки акваріума, решта - менші за розмірами, але простягаються вгору, ближче до течії від фільтра.
Проблема полягає в тому, що мої банани з якоїсь причини дуже байдужі до цих двох корчів. Найчастіше вони сидять у різних позах на найнижчому, часто намагаються там щось ловити своїми віялами, хоча течія там значно гірша. Я читала на багатьох форумах і сайтах, що перші два тижні фільтратори дуже невпевнені та лякливі, можуть взагалі не їсти. Але мої точно намагаються поїсти, тому що, крім спроб зловити щось у воді, вони періодично спускаються перебирати лапками ґрунт та рослини. Я всіляко намагаюся допомагати їм у їх пошуках - підсипаю дрібно перетертий корм поряд з ними, пускаю за течією спеціальний корм для фільтраторів і, начебто, в них виходить щось ловити навіть на найнижчому корчі. Але все одно дуже переживаю, що вони ігнорують найзручніші місця для годування й через це, можливо, не доїдають.
З сусідів нікого буйного немає, лише 8 штучок рибок расбори, 3 шт панди коридораси та маленькі креветки вишні.

Головне питання: Чи варто спробувати щось зробити чи залишити поки що фільтраторів у спокої, якщо їм просто потрібен час обжитися? Власне турбує, чи нормально це, чи, можливо, я не враховую якість фактори, які можуть заважати фільтраторами збиратися нагору, поближче до фільтра. Або ж, якщо їм не подобається те, як стоять корчі, варто щось змінити в самому акваріумі? Заздалегідь дякую за відповідь.

Востаннє редагував lino: 14.06.2024 о 11:55..
lino поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 14:14.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts