цікава стаття... багато почерпнув, дякую.
я з корягою теж мучусь перший раз, маю декілька питань....

все по порядку:
знайшов обпиляний корінь дерева на Погребах...
скільки корінь там пролежав, що то за дерево, живе воно чи мертве не знаю... коли пиляв сире було, але то ж після дощів. скоріше за все, фруктове: яблуня чи слива.
обдер кору за неділю. кожної ночі коряга в воді лежала.
варив години 2 без солі, а потім до ранку залишив у кип"ятку "настоюватись". зранку всі шуткували, що я узвару наварив: колір і аромат один в один. (звідси підозра на яблуню чи сливу

) дочистив залишки кори.
наступного дня в 25л кастрюлю насипав 3 пачки солі по 1,5 кг варив 5 годин. потім в ванну з холодною водою кинув... коряга зразу потонула. УРА!

у багатьох це проблемою було... за ніч воду ні трішечки не пофарбувала, білий грибок, який з"являвся раніше не виступає.
зараз от буду недільки дві вимачувати... воду кожного дня буду мінять.
П И Т А Н Н Я :
1. якшо деревина не померла,- чи будуть якісь ознаки , які можна помітити до занурення її в акваріум.
2. корінь трохи підкопчений вогнищами, які там палили. обвугленість спиляв, а от темнуватих місць чимало. це якось може вплинути на рибок?
3.чи обов"язково варити ще без солі? можливо, сіль вийде, якшо просто в воді її потримати? (коряга величенька 40см висота і в діаметрі найтовща частина з апельсин.)
фото скоро викладу.