Акваріум на 40л. Воду міняю кожен тиждень по літрів 7. Світло горить 12 год. Росте кріптокоріна. 4сома(крапчаті і золотисті), 2 моллінезії, і 12 меценосців. У мене є сумніви що до потужності Фільтра ViaAqua VA302PF(6w, Qmax=490л/год.) і лампи(енергозберігаюча, в характеристаці написано потужність 5W, світить як 25W, кольоровість 4200К, світловий потік 275Lm). До цього стояв фільтр Атман, якщо не помиляюсь, в два рази меншої продуктивності(поламався). Продавець сказав, що цей підходить на 40л., але чи не забагато цього? + ще поставив компресор Atman At-A2500, розпилювач зарив у грунт. Але зараз виключений він, тому що фільтр подає повітря в акву ніби достатньо, боюсь щоб не було перенасичення. Але так гарно коли на задньому плані йдуть бульбашки

... Тому у мене до Вас запитання:
1. Чи не завеликий фільтр?
2. Можна включать компресор чи це буде занадто для риб і рослин?
3. Світло достатнє?(Доречі, листочки кріптокоріни почали жовтіть, на деяких листках є не великі дирки і теж не на всих, але є по краям чорні ворсинки(я думаю, що то борода))
4. Грунт на рослинах 4см(фраксія 3-6мм). Планую повністю замінить на чорний 3-5мм і висота 6см.
5. Якщо рослини розростаються, то коли розсаджуєш потрібно підрізать корінець, щоб стимулювать ріст?