Цитата:
Я все это к тому, что может у Саши рыбки пали, и с ЖК часть органики дораскладывается после перевозки и это все затягивает время доминирования микрофитов? А нитраты/фосфаты тут и не причем?
|
всі ці фактори викликали б ріст аміаку в системі, а його доволі просто виміряти + це всетаки отрута майже в чистому вигляді, при накопиченні і збої в нітратному циклі лягла б вся банка.
По-ідеї для спалаху ціано треба ряд факторів, які співпадають по часу (одного мало). При обов"язковій умові - світло (багато, фотосинтетик всетаки). Тому хоч деякі параметри та змінились би по тестах. Їх стабільність вводить мене в ступор...
Цитата:
" вредность нитратов практически не доказана "
|
якщо я не помиляюсь, то це сказав
Sleepy. А його досвіду в морській акваріумістиці я готовий довіритись. Там суть розмови полягала в тому, що концентрації нітратів, які хоч якось впливають на гідробіонтів дуже далеко виходять за рамки рекомендованих. Єдиний мінус - поява нижчих, які псують картинку. Як аргументи приводились таблиці для промислових риброзводень.
ЗІ Я збив нітрати в 0 - тепер спостерігаю як потрохи гине сама проста ксенія, при тому, що рожева процвітає...