Привіт усім!!!
Нарешті я знайшов час для розміщення результатів роботи з тестами Ptero.
В першу чергу хочу подякувати всім членам Паралельного регіонального Полтавського "Аквафоруму-2011" за довіру в проведенні тестувань. Також хочу подякувати спонсорам за надані тести Ptero.
Ну що ж, розпочнемо.
1. Інформація про акву з якої брались проби води:
- акваріум запушений близько середини вересня.
- об'єм 250 л.
- вода надана Полтававодоканал (відстояна близько 12-15 годин)
- ґрунт галька річкова
- фільтр внутрішній
- рослини які наділив Isander2008 (за що йому велика подяка)
- риба: скалярії, неони, тернеція, мулінезія.
- вношу добрива для рослин "Аквафлора 3" відповідно до рекомендацій на листу-вкладишу
- підміна води 1 раз в два тижні 50%
2. Проби води брав перед підміною і чисту з під крану. Обидві проби були передані також знайомим, які провели дослідження якісних показників в незалежній лабораторії.
Проведення тесту проходить дуже просто:
1. Відкрив гарненьку кольорову коробочку з тестом.
2. Вийняв шприц (для відмірювання води), ємність для змішування води і реагентів, пляшечка із реагентом, шкала з показниками.
3. Прочитав інструкцію на коробці.
4. Виконав операції.
5. Приклав до шкали.
Все "просто і геніально"!!!
3. Плюси. Мінуси. Висновки.
Плюси: Головним плюсом тестів Ptero - є простота і швидкість проведення тестів. В мене це перші спроби роботи з тестами такого типу, але не було труднощів. Дуже проста і зрозуміла інструкція з використання тестів.
Приємно вразила відповідність показників тестів Ptero і лабораторних досліджень.
Також вагомим плюсом є ціна тестів Ptero!
Мінуса: Не сподобались ємкості з рідиною для тестів. Деякі прийшлося відкривати з прикладанням великих зусиль та застосування лещат.
Висновки: На мій погляд всі тести знайдуть свого споживача на ринку, думаю їх досить добре оцінять, як початківці аквалюбителі, так і професіонали "монстри" своєї справи.
Фото з показниками тестів мого акваріума наведено нижче.
Прошу суворо не осуджувати, це перше моє тестування і перший доклад.
Дякую.
P.S. Передам тести всім бажаючи для тестування води в ваших акваріумах.