Раніше ніколи не мав акваріума і навіть особливо не цікавився. А 5 років тому перейшов на свою нинішню роботу, а тут прямо в вестибюлі стоїть великий акваріум, та й багато любителів які мають баночку в кабінеті. Так потроху почав цікавитися, до того ж помітив, що спостереження за акваріумом позитивно впливає на нервову систему, що дуже добре після напруженого робочого дня. Ну а коли натрапив на цей форум, то акваріум уже перетворився на нав'язливу ідею... А як відомо, "если сильно захотетеь - можно в космос полететь". Короче, трапилася "шара" - у батьків мого колеги був акваріум, а сил і бажання ним займатися ним вже не було, і я отримав акву на 110л. та риб - скалярії і гурамі, - за пляшку коньяку і коробку цукерок. З тих пір вже понад рік він у мене живе. Всяке було - і "в'єтнамка", якої, дякуючи форуму вдалося позбутися без всякої хімії, і втрата декількох рибок, перезапуск, помилки і робота над ними. Зате зараз уже маю те, що хотів - рибки живі-здорові, травичка росте, тільки встигай полоти вчасно...Одне непокоїть - у мене ровинулася "акваманія" у важкій формі

- і акваріум мені вже замалий, та й одного малувато буде, треба два, або і три... І дружина каже, що я уже рибам часу більше приділяю, ніж їй (насправді це не так, до того ж їй теж подобається і вона зовсім не заперечує проти ще однієї баночки

). І форум наш читаю щодня, мабуть уже всі теми перечитав, а в закладках браузера вже штук 50 акваріумних сайтів. Одним словом - клініка

. От тільки "хвороба" ця приємна така, і лікуватися від неї ніяк не хочеться...