Цитата:
Допис від sunya21
У МЕНЯ ДИСКУСАМ ПАПА ЗНИМАЛСЯ, ПОЭТОМУ МНЕ НЕВПЕРВОЙ; А НА СЧЕТ ТЕМПЕРАТУРЫ, ТО Я ПЕРЕЧИТАЛ МНОГО СТАТЕЙ И СОВЕТОВАЛСЯ С ЧЕЛОВЕКОМ ЗНАЮЩИ СВОЕ ДЕЛО, ОН МНЕ ПОСОВЕТОВАЛ ИМЕННО ТАКУЮ ТЕМПЕРАТУРУ!
|
Ну, якраз то переважна більшість статей, а також людей, що знають свою справу, наприклад із учасників цього форуму, які успішно утримують та розводять дискусів, говорять про температуру 29-31.
Про зовнішній фільтр. Якщо він у Вас тече - це значить тільки те, що цей фільтр бракований, або неправильно зібраний, а не є характеристикою всіх зовн. фільтрів. У мене, наприклад, не тече. В будь-якому разі внутрішній фільтр не забезпечить такого рівня фільтрації, як зовнішній. Ну а про те, що ЗФ так чистить воду, що вона стає непридатною, то це де Ви, вибачте, таку маячню почули? Адже функціями ЗФ є механічна очистка води( те ж саме що і внутрішній) + біологічна, що є просто доповненням до тих процесів, які і без фільтра існують в акваріумі - по суті перетворенням за допомогою певних бактерій небезпечних для риб азотних сполук (аміаку, нітритів) у менш небезпечну форму (нітрати). Як вода при цьому може стати непридатною- не зрозуміло. Може, Ви водичку не підмінюєте, в цьому проблема.
Я до чого веде - у Вас дискуси, досить примхливі до умов утримання риби, живуть в акві з грунтом, без необхідної фільтрації, що не сприяє встановленню стабільних параметрів середовища, а в купі із пониженою температурою - підвищує ризик захворювання риб