Re: Первые шаги по содержанию фронтозы ===www.aquaforum.ua===
Оля , є тих інкубаторів , і ціна їм 10 баксів в базарний день .
Замовити на тому-же Ебей десяток не проблема , доствка для мене безкоштовна , я часто купую комплектуючі в Штатах і доложити до посилки не проблема .
А поки-що постав келіха , відрегулюй приплив води і все буде добре .
Гіббероза дуже проста і витривала риба , її розведення теж просте .
Мої Каквелле успішно розвиваються і скоро почнуть хапати корм .
І в тебе все буде добре .
Головне якість води , повноцінне харчування і малих буде стільки що акваріумів не вистарчить )
Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую Swan за це повідомлення:
Только что наблюдала нерест микул! Притом, впервые нерестилась одна из самок, у которой есть небольшое бельмо на глазу. И еще одна самка уже с яйцекладом. Похоже, как писал уже Сван, у фронтоз начался брачный период.
Допис від Корнелия
Только что наблюдала нерест микул! Притом, впервые нерестилась одна из самок, у которой есть небольшое бельмо на глазу. И еще одна самка уже с яйцекладом. Похоже, как писал уже Сван, у фронтоз начался брачный период.
Ти-б яке відео зняла , чи що ...правда в потемках складно )
Цікаво подивитись як веде себе самець .
Я боюсь даже к аквариумам подходить, со света горит один ночник. Благодаря рекомендациям Сергея, все получилось и рыба начала нерестится. Две самки микул и одна самка мобы, невероятно! Теперь главное сохранить это достояние!)
Допис від Konstantin L
Очень простой инкубатор и по-моему эффективный.
Знизу повинна бути ще одна захисна мембрана , інакше риби висмокчуть ікру , та і шматки мембрани не повинні стирчати в різні сторони , бо у випадку Гіббероз , вони порвуть цей інкубатор як мавпа газету .
І ще один момент - матеріал мембрани- він повинен бути таким щоб не потерлись жовткові мішки личинок при контакті .
Поки- що інкубатор на келиху та його корейська різновиднісь , на мій погляд більш оптимальні .
Головне зробити його надійно , щоб трубка подачі води не відлетіла , бо буде потоп .
Ці 9 користувач(ів) сказали Дякую Swan за це повідомлення:
Цитата:
Допис від Swan
Знизу повинна бути ще одна захисна мембрана , інакше риби висмокчуть ікру , та і шматки мембрани не повинні стирчати в різні сторони , бо у випадку Гіббероз , вони порвуть цей інкубатор як мавпа газету .
В таких инкубаторах икра или личинки должны однозначно отделены дополнительной сеткой,иначе Сергей описал что будет.
Такой простенький скорее подойдет в отдельном аквариуме.
Но на видео не видно рыб,может поэтому он с низу не защищен.
На стекле надежнее будет,икра будет лутше сохранятся,трение об стекло и о сетку не одно и тоже.
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую вадим с за це повідомлення:
Цитата:
Допис від Корнелия
И самец активно обхаживает еще одну самку. Какой активный однако)))
Весь в меня )))
Оля , їх ще треба розкормлювати як мінімум пів року , тоді будуть справжні нерести і справжні мальки по 20-30 шт. за нерест .
А зараз будемо тримати кулаки і надіятись на чудо .
Тобто що ікра буде запліднена нормально і хоч 30 відсотків виживе .
[QUOTE=
Оля , їх ще треба розкормлювати як мінімум пів року .[/QUOTE]
Пол года это очень много времени для раскармливания если она в течении месяца не начала поправляться хорошо есть и рости надо задуматься не факт ,что раскормите.За пол года рыбу можно вообще потерять в плане развития и роста. .Если фронтоза стала не идет в рост и не поправляется она будет расти но очень медленно отставать от других по питанию и в росте.Но это хорошей рыбой назвать уже нельзя. Я таких еще с малька бракую которые плохо растут(надо тщательно подходить к подбору производителей в плане роста и развития ). От них в дальнейшем ждать не чего в пустую потраченное время..На полноценное питание и рост фронтозы влияют очень много факторов.Это уже из личного опыта.первые мои фронтозы рост был средний самец(это не самый крупный) был в 13 месяцев 14см ,а вторые подростки фронтозы (приобретенные в размере 2см ) самцы средние были в таком размере уже в 11 месяцев .Так ,что вот так.
Оля , ну що там з ікрою ?
Найкритичніші перші чотири дні після нересту .
Якщо за чотири дні самка не загубила ікру то є велика ймовірність що вона запліднена і буде розвиватись .
Тому не чекай довше , труси і пробуй виховувати в інкубаторі.
У микул все хорошо: самка, которая нерестилась первой, уже активно ищет чем поживиться. Не верю я в ее материнский инстинкт, не раз подводила уже. А которая, впервые отнерестившаяся, держится в стороне, под пристальным наблюдением самца. Разница между нерестами сутки-двое, не больше.
У моб дела обстоят не очень - самцы отгоняют мамашу, и она мечется. Когда тут нерест произошел неизвестно.
Вообщем, завтра буду трусить, используя для икры бокал.
Допис від Корнелия
У микул все хорошо: самка, которая нерестилась первой, уже активно ищет чем поживиться. Не верю я в ее материнский инстинкт, не раз подводила уже. А которая, впервые отнерестившаяся, держится в стороне, под пристальным наблюдением самца. Разница между нерестами сутки-двое, не больше.
У моб дела обстоят не очень - самцы отгоняют мамашу, и она мечется. Когда тут нерест произошел неизвестно.
Вообщем, завтра буду трусить, используя для икры бокал.
Справа не в материнському інстинкті , з цим у них має бути все ОК .
Головне щоб ікра була жива і не розкладалась , тоді вони її виношують нормально .
Хоча бувають випадки коли у стресових ситуаціях самки зїдають або викидають зовсім нормальну ікру .
Але пробуй трусити , в будь-якому випадку так більше шансів на виживання ікри .
Ці 5 користувач(ів) сказали Дякую Swan за це повідомлення: