На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Барахолка > Аквариумные интернет-магазины > АКВА - Супермаркет Аквариумных Товаров
> Конкурсы от интернет-магазина AQA.com.ua

Примітки

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 29.10.2012, 00:52   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Хмельницький
Дописи: 304
сказав Дякую: 281
сказали Дякую 460 раз(и) в 145 повідомленні
Відповідь: "Праотець" - Diversa nanoLED від AQA.com.ua ===www.aquaforum.ua===

Попередні висновки

Якщо не придиратися, а поглянути суто на функціональність акваріумного комплекту Diversa nano LED, то перед нами чудовий набір для людей, які тільки відкривають для себе акваріумістику. Якщо ви ще не надто добре розбираєтесь в усіх тонкощах підбору обладнання для акваріуму, якщо боїтесь помилитись і даремно викинути гроші, тоді Diversa Nano LED – для Вас. Комплект має все необхідне для акваріуму із невибагливими рослинами, як то мхи, папоротники, анібіаси і тд. Ідеальними жителями для нього стануть креветки та невеличка ( 5-7 шт.) зграйка маленьких рибок. За більш ніж компромісну ціну Ви отримаєте акваріум, який стане прикрасою у будь-якому домі.

Востаннє редагував Reporter: 05.11.2012 о 06:46..
Reporter поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую Reporter за це повідомлення:
CARL ZEISS (06.11.2012), Kusaka (13.11.2012), live (06.11.2012), Opsis (29.10.2012), ssss (06.11.2012), Кот мартовский (08.11.2012), Щучка (06.11.2012)
Старий 06.11.2012, 10:31   #2
Живу я тут

У композиції будуть використані тіне витривалі, невибагливі рослини, які можуть рости при несильному світлі. А саме:
Анубіас. Завжди чудовий варіант для акваріумів, де є корчі та каміння.
Гідрокотила. Витривала і дуже красива рослинка, яка розповзається у всі сторони і у нас буде рости на передньому та середніх планах.
Сагітарія. Невеличкий акцент на задній план.
Мох арчер. Відомий своїми швидкими темпами росту. Звісно, у акваріумі із слабким світлом краще б було завести яванський мох... але є те, що є. Будемо сподіватися, що арчер не підведе. Задача для моху проста - закрити верхню частину корчу.
Ротала індіка. Ця пані іншого сорту. Класична довгостебелька, мешканка розігнаних травників, дещо випадає із загального гурту, але для неї у нас особливі роль і місце

Що стосується самої композиції, то у нас тут все складно Маючи який-не-який досвід у фотографії я знаю, що найкращим вирішенням для композиції у квадраті є розміщення головного композиційного елементу прямо у центрі. Також дуже добре у квадраті виглядає розташування елементів, при якому підкреслюються діагональні лінії квадрату. Перше, потрібно зізнатися, надто прямолінійно і просто, а тому нецікаво для реалізації. А от друге... достатньо складне, щоб змусити мозок покритись товстим шаром накипу. Втім не будемо драматизувати і для більшої вірності спробуємо змусити квадрат стати колом!

Ідея проста: змусити погляд рухатись картинкою по колу: від каменю справа на передньому плані до сагітарії, потім до коряги, далі до каменю зліва і знову до каменя справа. Якщо все сказане вдасться, то має вийти картинка, яку можна буде довго і цікаво розглядати. Втім, пам'ятаючи, що практично реалізувати ескіз виходить, у кращому випадку, на 50% то має вийти картинка, яку, принаймні, не страшно показати

Ці 8 користувач(ів) сказали Дякую Reporter за це повідомлення:
CARL ZEISS (06.11.2012), Kusaka (13.11.2012), live (06.11.2012), Miss Сырость (14.11.2012), Neznam (06.11.2012), ssss (06.11.2012), ЛЯЛИУС (13.11.2012), Щучка (06.11.2012)
Старий 06.11.2012, 10:39   #3
Живу я тут

До запуску, нарешті, все готово. Поїхали!

Ми будемо запускати акваріум із використанням поживної підложки. Сьогодні у продажі представлено масу продуктів, які прямо для цього призначені, або можна, як я, скористатись для цієї мети біогумусом із квіткового магазину.
Враховуючи невелику кількість світла, яка буде поступати у акваріум, використання "жирного" грунту дозволить нам не турбуватися про внесення макро добрив протягом кількох місяців. Одночасно це таїть в собі небезпеку водорослевого спалаху (через надлишок органіки і повільний ріст рослин), але цьому ми спробуємо зарадити частішими (2 рази в тиждень) підмінами. Благо для такого об'єму це зовсім не напружно. Втім, мій досвід утримання "повільних" акварумів свідчить, що такі банки потребують мінімум турботи і досить довго можуть обходитися взагалі без неї.

Не плутайте біогуміс із різними квітковими сумішами. Навіть якщо на упаковці вказано "містить біогуміс" - для акваріуму це не підходить! А підходить лише чистий біогуміс, який є продуктом життєдіяльності червоних каліфорнійських хробаків. Біогумісу потрібно класти 1,5 - 2 сантиметри. Не більше. Біогумус, навіть у невеликій кількості, - надзвичайно поживна субстанція.

Саджати рослини у акваріумі набагато зручніше за допомогою пінцету. Звісно, найкращим вибором для цього буде спеціальний довгий пінцет для посадки рослин, втім, цілком підійде і звичайний пінцет довжиною 15-20 сантиметрів, який можна придбати за копійки у місцях, де продають різний хатній реманент, інструменти для шиття і т.д. Декорації, як то каміння та коряги також можна придбати у магазині чи просто знайти на природі. У представленому акваріумі коряга - із магазину, а каміння назбиране просто колу дому.

Так, Вам не здалося, я дійсно задумав зробити і помістити у акваріум
Вабікусу
. За задумом, вона, коли розростеться, має перетворити корягу на корінь живого дерева-куща, яке росте над водою. Ніколи такого не робив так що все це - експеримент! Коли що, у мене ще є запасний варіант у вигляді папоротника) Складові моєї вабікуси: звичайна глина, біогуміс, керамзит, сухий мох сфагнум, ротала індіка.

Останній шар сфагнуму я додав на випадок, якщо все ж, з часом, розживусь на яванський мох. У такому випадку мох буде просто намотаний зверху і перетворить вабі у зелену кульку. А поки вигрібаю із акви хмари шматків сфагнуму і заодно тестую фільтр

Ви мабуть помітили, що картинка після запуску дещо відрізняється від тієї яка мала бути згідно ескізу. А все через те, що у моїх запасах не знайшлося каменя гідного центральної точки. Поки пошуки "філософського" каменю продовжуються, на його місці буде "дублер"

Востаннє редагував Reporter: 06.11.2012 о 12:33..
Ці 11 користувач(ів) сказали Дякую Reporter за це повідомлення:
BiH@r (07.11.2012), CARL ZEISS (14.11.2012), Gorbik (06.11.2012), Kusaka (13.11.2012), Miss Сырость (08.11.2012), барабака (12.11.2012), Кот мартовский (08.11.2012), Маркес (12.11.2012), Пык(AnCiStRuS) (06.11.2012), Фартовый (07.11.2012), Щучка (06.11.2012)

Share/Bookmark

Відповідь

Мітки
aqacomua, diversa nanoled, аква, аквакомуа, аквамагазин, аквариум diversa, аквариум Диверса, аквариум киев, аквариумный комплект, аквариумный магазин, Ахматова 48, диверса, диверса нанолед, дизайн аквариума, зоомагазин Киев, интернет магазин, интернет-магазин аква, интернет-магазин киев, конкурс, купить аквариум, купить аквариум киев, нанолед, фйфюсщьюгф

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 01:25.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2026 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts